Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Bewustwording • Bodybalance • Goed in je vel zitten • 

Sinds een paar weken geef ik een nieuwe les op de Sportlagune: Balance +. De les is geïnspireerd door Bodybalance. Tijdens deze les heb ik weinig tijd om mensen tips te geven over hun techniek en om ze ècht te laten ervaren waar een bepaalde beweging goed voor is. Daarnaast vind ik het leuk om meer achtergrondinformatie te geven over ademhalingstechnieken, yoga en pilates. In Balance + komen juist deze aspecten aan bod.

Wat ik vooral fantastisch vind is dat de Sportlagune mijn idee serieus heeft genomen en 2 uur op het rooster heeft gezet. Natuurlijk vond ik het superspannend om de geluiden te horen van de leden. Vinden ze de les leuk/niet leuk, zinvol/niet zinvol, zwaar of juist relaxed? Juist omdat ik zelf invulling geef aan de les, iets wat ik niet gewend ben omdat ik alleen Les Mills lessen geef. Lessen met een vastomlijnd format.

Inmiddels heb ik zo'n 5 lessen gegeven en de geluiden zijn positief. Mensen voelen beter waar een beweging goed voor is, hun yoga-techniek gaat vooruit en ze worden bewuster van hun eigen lichaam en spiergebruik. De een vindt Balance + zwaar, maar niet zwaarder dan Bodybalance. Weer een ander vindt het juist andersom. Voor sommigen is het woord 'leuk' niet van toepassing, wel zinvol en zwaar. Weer een aantal anderen vinden de les leuker en prettiger dan Bodybalance.

Zoveel mensen, zoveel meningen. Voor mij is het vooral belangrijk dat ik mensen kan inspireren om het beste te halen uit zichzelf en hun yoga-techniek.

(Overigens geef ik aan het einde van deze les, net zoals in de Bodybalance, een ontspanning van tien minuten.)

 

Angelique • 26-10-2010, 14:55
Wat een goed idee! Ik heb er ook al eens aan gedacht om een techniek les te geven.
Misschien doe ik dat eens tegen het einde van het kwartaal, samen met een collega.
Groetjes, Ansj
Louise Hildebrand • 26-10-2010, 16:51
Dat moet je zeker doen. Je deelnemers halen meer uit een Bodybalanceles en leden die moeite hebben met het tempo van Bodybalance krijgen de kans om op een rustigere manier aan hun lichaam te werken. Daarnaast kan zo'n les ook leden aanspreken die houden van een uitdaging. Ik laat mijn deelnemers tijdens het techniekgedeelte 1 à 2 minuten in een bepaalde houding staan of zitten. Zo ervaren ze precies waar ze een beweging moeten voelen!

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.