Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
30| 07| 07
Rubriek: Instructeur • 

Voordat ik lesgeef bereid ik mezelf altijd goed voor. Ik luister naar de muziek, bekijk de choreografie, check de cd en doorloop in mijn gedachten de les. Helaas heb je als instructeur niet altijd alles in de hand en gebeuren er weleens onverwachte dingen. Dingen waar je direct op moet inspelen. Zo ook vorige week, tijdens de meditatie van een bodybalanceles.

In deze laatste acht minuten liggen de deelnemers op de grond en motiveer ik ze, via de dingen die ik zeg, om volledig te ontspannen. Ik vertel ze om al hun gedachten los te laten en om alleen maar te focussen op hun eigen ademhaling en lichaam. Normaalgesproken gaat dit altijd goed, maar dit keer dook tegen het eind van de meditatie een stoorzender op. En wat voor stoorzender. Een jongen in de fitnesszaal tegenover had de volumeknop van de radio gevonden en besloot om deze knop flink wat standen hoger te draaien. Aangezien ik zowat de zaal werd uitgedreund, snelde ik op m'n tenen de zaal uit om deze stoorzender zo snel mogelijk 'uit te schakelen'.

Geïrriteerd sprak ik de jongen toe en draaide ik de volumeknop lager, zodat mijn deelnemers geen last meer zouden ondervinden van de herrie. Vervolgens liep ik opgelucht de zaal in om de meditatie af te sluiten.

Toen ik na de les vroeg of de deelnemers last hadden van de harde muziek, kon ik wel door de grond zakken. Blijkbaar waren ze zich nauwelijks bewust van deze muziek, maar werden ze bruut wakkergemaakt door mijn harde geïrriteerde stem waarmee ik de jongen toesprak! In mijn haast om de deelnemers te verlossen van de herrie was ik 'vergeten' dat de headset ook buiten de aerobicszaal werkt. Al mijn deelnemers konden het gesprek met de jongen haarfijn volgen en moesten achteraf erg lachen om mijn actie. Hoezo megablunder?

 

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.