Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Persoonlijk • 

Na het lezen van de reacties op mijn vorige bericht realiseer ik me dat ik me druk maak om iets onbenulligs. Freelance journalist of tekstschrijver, psycholoog, coach of trainer, de keuze voor een 'hokje' gaat in feite voorbij aan de kern. Wat ik vooral belangrijk vind is dat ik mijn werk goed uitvoer, ongeacht de labels die aan mijn werkzaamheden worden geplakt.

Kortom, het gaat om het leveren van kwaliteit. En dat met de juiste dosis betrokkenheid. Neem ik een interview af, dan wil ik de antwoorden zo waarheidsgetrouw in een artikel gieten. Redigeer ik een brochure dan is het de kunst om alle betrokkenen tevreden te stellen, zowel de mensen die inhoudelijk verantwoordelijk zijn, als de marketingafdeling. Geef ik les op de sportschool dan zorg ik ervoor dat alle deelnemers het beste uit zichzelf halen.

Labels kunnen erg handig zijn. Het vereenvoudigt communicatieprocessen en maakt de wereld voor veel mensen een stuk overzichtelijker en duidelijker. Anderzijds kunnen labels tot misverstanden, stereotyperingen en vooroordelen leiden. Door er op een andere manier naar te kijken maak ik het mezelf (en misschien ook anderen) een stuk makkelijker.

Wat ik in het dagelijkse leven doe? Ik probeer, met de juiste mate van betrokkenheid, uitstekende producten te leveren. Of het nou gaat om een journalistiek artikel, een brochure, een training of coachingstraject...

 

Witlof • 13-06-2007, 23:11
Als je empathie maar goed zit dan komt het wel snor.

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.