Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
17| 09| 07
Rubriek: Tekst en Redactie • 

Afstemmen op de klant. Als er iets lastig is aan tekstschrijven is dat het wel. Ieder individu leest op een andere manier, heeft zijn of haar eigen gevoel bij een tekst en vindt iets goed of niet.

Kunst is natuurlijk om zo snel mogelijk op hetzelfde niveau te komen. Twee dingen zijn dan van essentieel belang:

1. communicatie en;
2. vertrouwen.

Communicatie lijkt me duidelijk. Zonder communicatie weet je niet wat de klant wil en wordt het schrijven van een tekst onmogelijk. Met vertrouwen bedoel ik het vertrouwen van de opdrachtgever in de tekstschrijver. De tekstschrijver kijkt niet alleen naar de inhoud, maar ook naar het presenteerblaadje. Het presenteerblaadje moet (voor de doelgroep!) overzichtelijk, duidelijk en aantrekkelijk zijn. En dat geldt niet alleen voor de zinsconstructie, maar ook voor de boodschap.

Bij sommige klussen heeft de tekstschrijver (of in dit geval ik ;-)) geen idee van de boodschap. Zo kreeg ik via Netfx, verantwoordelijk voor de vormgeving van www.moreless.nl, de vraag of ik de webteksten van Moreless wilde schrijven. Aanvankelijk aarzelde ik omdat ik geen verstand heb van de betaalmiddelenbranche, maar uiteindelijk ben ik erg blij dat ik de opdracht heb aangenomen en dat de directeur van Moreless met me in zee durfde te gaan. Het was een uitdagende klus en ik heb heel wat geleerd over deze branche! Nieuwsgierig? Het resultaat is te bewonderen op: www.moreless.nl

 

Witlof • 18-09-2007, 23:37
Je lijkt wel aan virale marketing te doen, met al die drukpunten verweven in je tekst.
Louise Hildebrand • 19-09-2007, 08:51
Virale marketing, hmm. Misschien was de derde link overbodig, omdat die al genoemd wordt. Je snijdt wel een leuk begrip aan. Is het niet zo dat alle marketing viraal is met als verschil de mate van bewustzijn van de ontvanger? Ik ga me er eens iets verder in verdiepen.

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.