Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Mental Fitness 4U • 
Mentale fitheid is een relatief nieuw begrip in Nederland. Toch is het een zeer belangrijk begrip, juist binnen organisaties en het bedrijfsleven. Mentaal fitte medewerkershebben namelijk een positieve mindset. Ze zijnproductief, tevreden, collegiaalen minder snelziek. En dit is gunstig voor de doelen van de organisatie.

Om bedrijven en organisaties kennis te laten maken met mentale fitheid heb ik een bijzondere workshop ontwikkeld. In deze workshop ga ik in op mentale fitheid. Wat is het? Hoe kun je beoordelen of je zelf wel mentaal fit bent? En hoe kun je direct werken aan het versterken van je mentale fitheid?Juist in je werk en naar je collega's toe!

Kort, inspirerend en effectief!
In een sessie van 2 à 3 uur maken medewerkers kennis met mentale fitheid. Waarom is het belangrijk om mentaal fit te zijn? En hoe kun je mentale fitheid praktisch en makkelijk toepassen op werk- en privégebied? Daarnaast wordt ingegaan op stress en hoe je die effectief kunt aanpakken via een goede mentale mindset. Theorie en praktijk worden in een unieke mix gegoten waarbij de nadruk ligt op het inspireren van medewerkers.

Resultaten
Medewerkers krijgen meer inzicht in hun mentale fitheid. Daarnaast formuleren ze een persoonlijke, werkgerelateerde persoonlijke missie en leren ze beter omgaan metgedachten die stress opleveren. Naar wens kan de inhoud afgestemd worden op despecifieke uitdagingen en problemen van de organisatie. In een oriënterend voorgesprek worden deze wensen in kaart gebracht.

Welke bedrijven en organisaties?
De workshop is vooral geschikt voor bedrijven en instellingen waar veel druk, stress en zorg voor anderen heerst. Denk hierbij aan onderwijs- en zorginstellingen. Deworkshop is niet alleen geschikt als informatieworkshop of bijscholingsworkshop, maar ook als teambuildingsuitje. Eventueel kunnen er follow-up workshops of coachingstrajecten 'Mentaal Fit' worden aangeboden.

Meer informatie
Wil je meer weten over deze workshopen de mogelijkheden om jouwmedewerkers mentaal fit te krijgen? Neem dan gerust contact met me op. De workshop is overal in Nederland te boeken.

Wil jemeer weten overmentale fitheid en hoe de 3 sessies van het 'Mentaal Fit' coachingstraject eruit ziet? Luister dan naar dit interview voor MKB radio over mentale fitheid (9:39 minuten).

 

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.