Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Persoonlijk • 

Soms vallen dingen vanzelf op z'n plek. De keuzes die je maakt zorgen voor een sneeuwbaleffect en op een gegeven moment sta je ergens wat best aangenaam voelt. Dat geldt ook voor mij.

Een gewijzigde privésituatie heeft bijna altijd gevolgen voor de werksituatie. Verlies van concentratie, mindere prestaties, overmatig veel of juist weinig werken. Het zijn maar enkele gevolgen die een relatiebreuk kunnen veroorzaken. Daarnaast zijn er ook praktische gevolgen. Zo heb ik niet meer de luxe van twee inkomens. Weg is de onbezorgdheid of de huur wel betaald kan worden, het gas, water, licht, de autoverzekering, de ziektekostenverzekering en alle overige lasten. Toen ik ook nog een belastingaanslag kreeg met de mededeling dat ik vóór 31 december zo'n zevenduizend euro mag ophoesten, was voor mij de maat vol: er moest wat veranderen in de manier waarop ik geld verdien.

Eerste stap had ik al gezet. Na lange tijd nam ik een kijkje op de site van het Bureau voor Overheidscommunicatie met als resultaat een interimklus bij de Stadsregio Amsterdam. Dat zet tenminste zoden (of centen) aan de dijk! Geen gesprokkel meer van losse klussen om een fatsoenlijk inkomen te verdienen: de uren die ik tijdens deze klus werk, mag ik ook daadwerkelijk factureren. Wat een luxe! In de afgelopen jaren heb ik namelijk gemerkt dat losse klussen vaak meer tijd in beslag nemen dan je hebt geoffreerd. En ja, ik heb wel een clausule ingebouwd, maar meestal maak ik van die clausule geen gebruik (misschien toch niet zo commercieel als ik soms denk te zijn?).

Toen ik een paar weken terug werd gebeld door Woonwaard of ik een interimklus wilde aannemen - waar ik stiekem best trots op ben - werd het allemaal nog duidelijker. Gisteren heb ik mondelinge afspraken gemaakt en vanaf januari ben ik gedurende een zwangerschapsperiode drie tot vier dagen per week onder de pannen op de afdeling communicatie van Woonwaard. De onrust die ik maanden geleden al voelde over mijn tekstuele werkzaamheden (erg eenzijdig) hebben een uitweg gevonden. Blijkbaar vind ik het leuker om schrijfwerkzaamheden af te wisselen met communicatieve werkzaamheden. Woonwaard, ik heb er zin in! (en nee W., ik slijm niet ;-))

 

Rico • 26-11-2008, 18:03
Gefeliciteerd Louise! Je blijft toch wel bloggen he;)!
Louise Hildebrand • 29-11-2008, 09:00
Dank je wel Rico! En natuurlijk blijf ik bloggen. Ik vind het veel te leuk om daarmee te stoppen. :-)
Walter • 04-12-2008, 16:30
Klink oprecht, hoor.
En het is hier ook erg leuk.
Straks wil je niet meer weg!
Anniek • 05-12-2008, 13:32
Welkom bij Woonwaard!
Het is hier heel gezellig en er is een heleboel werk : ).
Tot de 18e!Louise Hildebrand • 05-12-2008, 13:57
Ha Walter en Anniek! Leuk dat jullie hebben gereageerd :-). Tot de 18e!

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.