Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.

High fives geven, hardop affirmaties zeggen, dansen op stoelen. De manier waarop het event zich onderscheidt van soortgelijke events was even wennen en voelde soms vreselijk ongemakkelijk. Maar ik kan niet anders zeggen. Ik heb er veel aan gehad: de Business Bootcamp van Open Circles Academy die ik via Les Mills afgelopen weekend heb bijgewoond.

Kleine meisjes worden groot. Zo voelt het nu een beetje. Want van business doen, daar heb ik niet zoveel kaas van gegeten. Ik heb voorheen nooit interesse getoond in business goeroes en van Nisandeh Neta, de presenter van deze Bootcamp, had ik voor dit event nog nooit van gehoord. Ik was allang blij als ik mezelf als zzp'er kon onderhouden. En dat deed (en doe) ik op verschillende manieren. Als tekstschrijver, danseres, communicatieadviseur, groepslesinstructeur, Les Mills-trainer en nu vooral als mental coach/psycholoog die voornamelijk vrouwen helpt om onrust en stress te bestrijden.

Hobbyist of ondernemer?
Als ik Nisandeh mag geloven ben ik nu vooral een hobbyist en geen echte ondernemer. En misschien heeft hij gelijk. Ik ben snel tevreden, heb nooit gestreefd naar 500 klanten en vind geld onbelangrijk zolang ik mijn rekeningen kan betalen. Tot nu toe.

Want door mijn verhuizing naar een andere provincie ben ik uit mijn comfortzone gestapt. De veilige sportschool waar ik lesgaf en waar ik een aantal keer per jaar een Mental Fitness 4U training aanbood, is weggevallen. Ik start met precies 0 inkomen en waag een sprong in het diepe. Ik dwing mezelf om uit mijn veilige nest te komen en om ACTIE te ondernemen.

Mini-me of big-me?
"Are you living your full potential?" Deze vraag van Nisandeh blijft rondspoken in mijn hoofd. Het antwoord is nee. Gisteren kreeg ik nog een berichtje van een goede kennis. "Ik hoop dat je snel een training in Brabant opzet. Dat verdienen de mensen daar." Het was een eye opener. En een hele andere manier van denken. Niet: zitten mensen op mijn training te wachten? Of: is de training goed genoeg? Maar: ik heb zoveel te bieden en ik kan zoveel meer mensen helpen. Dat kan en mag ik mensen niet ontzeggen!

Heerlijk om te merken dat Nisandeh geen Powerpoint-presentatie gebruikte om zijn kennis over te brengen (Ik haat Powerpoint-presentaties omdat ze me afleiden en me belemmeren tijdens mijn verhaal). Interessant om te zien hoe hij een zaal met zo'n 1600 man onder 'controle' weet te houden. Juist omdat er ook veel interactie was.

Nisandeh Neta

En natuurlijk waren�er�ook dingen�die me�minder aanspraken. Maar dat lijkt me logisch. Als je twee dagen ergens wordt ondergedompeld kun je onmogelijk alles leerzaam, inspirerend en leuk vinden. Ik had bijvoorbeeld niet altijd zin om tijdens interactieoefeningen over mezelf en mijn business te praten. Ik snap het nut ervan, maar ik vind het soms juist lekker om m'n mond te houden en om naar andere mensen te luisteren. Tenzij ik natuurlijk zelf de presenter ben!

Kritisch maar optimistisch
Ik was in de woorden van Nisandeh een optimistische criticus. En dat lijkt me alleen maar gezond. Alles wat mensen zeggen, daar mag je kritisch over nadenken en overwegen of het voor jou werkt. Ik zal veel van zijn tips de komende tijd in de praktijk brengen. Sterker nog, direct na het event heb ik meteen wat aanpassingen gemaakt op LinkedIn en op mijn website. Mijn hoofd draait sinds het event overuren wat ideeën en projecten betreft. Volgende stap is DOEN. Ik ben benieuwd waar ik volgend jaar rond dit tijdstip sta!

Van een optimistische criticus ben ik verschoven naar een ambassadeur. Zzp'ers en ondernemers die op een opvallende, niet-saaie en energieke manier hun business willen versterken raad ik de Business Bootcamp zeker aan. De volgende Business Bootcamp is op 22 en 23 maart 2014. Je betaalt slechts 47 exclusief btw. Plaats een reactie of connect met me via LinkedIn als je meer over de inhoud wilt horen!

Heerst er binnen jouw bedrijf of organisatie veel onrust? Is de werkdruk hoog? Of is er veel (zorg) verantwoordelijkheid voor andere mensen? Maak dan kennis met mentale fitheid en boek de Mental Fitness 4U 'boost' workshop! Medewerkers nemen de eerste stappen om stress en onrust te bestrijden en krijgen een positieve, mentale boost! Deze workshop is ook zeer geschikt als teambuildingsuitje. Meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact met me op. Stuur een mail naar info@louisehildebrand.nl of bel naar: 0413 79 51 89 of 06 52 33 68 90

 

Armando • 21-01-2014, 20:54
Dag Hilde, voor jou ben ik nog een 'stranger' maar ik was daar ook en vind het leuk je blog te lezen en te herkennen.Gevonden via de bootcamp tag op Facebook. Ik was ook weer van plan mijn blog op te pakken sinds een jaar. Afgelopen 2 dagen zit mijn hoofd nog steeds vol om alle ideeën uit te werken. My God Such a Powerful Idea.. Succes!
Louise Hildebrand • 22-01-2014, 09:34
Dag Armando, dank je wel voor je reactie! Nu zijn we geen complete 'strangers' meer. Ik heb even op je site gekeken, ziet er flitsend uit. Succes met het verder uitwerken van alle ideeën!

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.