Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Persoonlijk • 

Gisteren moest ik voor een interview naar Geleen. Een autorit van maar liefst tweeënhalf uur! Om het mezelf leuker te maken plande ik een autostop bij een tankstation,

Waarom? Om me blind te staren op al die lekkere versnaperingen en omdat ik tankstations fascinerende sociale verzamelplekken vind. Je komt er van alles tegen: vrouwen in mantelpak, casual geklede mannen, truckers, huisvrouwen met kids en soms een wc-dame die alle munten onder de 50 cent direct wegmoffelt om gasten te stimuleren 50 cent of meer te doneren.

Een tankstation is tegenwoordig meer dan een plek waar je benzine koopt en snel een pakje kauwgom scoort. Het is geoorloofd om te blijven 'hangen'. Je hoeft niet meer binnen twee minuten de deur uit te zijn. Misschien koop je nog een sleutelhanger of een muts. Porno-dvd's schijnen het ook goed te doen. En hoe vaak komt het niet voor dat ik nieuwe smaken en verpakkingen van producten voor het eerst bij een tankstation tegenkom?

Ik heb gemerkt dat sommige tankstations actief aan productverkoop doen. Of ik nog interesse heb ik de aanbieding? Het gaat meestal om een aanbieding van een euro. Kauwgom, chocola, koek, frisdrank... En ja, het werkt. Negen van de tien keer koop ik de aanbieding. Omdat de medewerker het me zo aardig vraagt, omdat ik die nieuwe smaak kauwgom best wil proberen of omdat mijn voorraad chocola opraakt...

Actieve verkoop door tankmedewerkers: volgens mij is deze tactiek zo gek nog niet. Zouden deze medewerkers op deze extra verkoop provisie krijgen?

 

Michiel • 18-11-2007, 17:18
Mijd in elk geval de gehaktballen, bij welk tankstation dan ook!
Louise Hildebrand • 19-11-2007, 09:07
Dat snackgedeelte van tankstations ga ik altijd uit de weg. Wie weet hoe lang al die 'warme' hapjes al naar potentiële kopers loeren!
Janssen • 15-05-2014, 19:02
tis gewoo n aansmeren van producten,omdat r op de brandstof niets meer te verdienen valt.

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.