Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Training • 

Een uurtje ronddolen op verschillende (zakelijke) weblogs is ontzettend leerzaam. Vooral hoe het, in mijn ogen, niet moet. Wat zijn de aspecten die ik not done vind?

Met stip op nummer 1: ellenlange teksten. En dan vooral uitgebreide teksten zonder witregels. Berichten langer dan 400 woorden sla ik over. Of de auteur moet bijzonder aantrekkelijk schrijven, waardoor mijn aandacht wél wordt vastgehouden.

Op nummer 2: advertorialachtige berichten. Een zakelijk weblog wordt indirect vaak gebruikt als marketingtool. Echter, sommige ondernemers zien webloggen als een manier om zichzelf, hun diensten of hun beroep continu in een positief daglicht te stellen. Met andere woorden: zij gebruiken hun weblog als veredelde brochure. Niet geloofwaardig kan ik je vertellen.

Nummer 3: puur informatieve berichten. Op zich natuurlijk niets mis mee, maar de kracht van een weblog schuilt in de persoonlijke insteek. Noem je site dan geen weblog, maar een nieuwssite. Maak desnoods een aparte sectie aan waarin je nieuwsberichten plaatst.

Andere aspecten die ik niet aanbevelenswaardig vind (voor zowel een weblog als een website!): onprofessionele foto's van de schrijver/ondernemer en dan vooral foto's in 'pasfotostijl'. En, last but not least: rommelige en drukke sites waar je overstelpt wordt met informatie, banners, verschillende soorten lettertypes en plaatjes.

Andere meningen en/of aanvullingen hoor ik graag!

 

Witlof • 21-06-2007, 22:55
Ik mis nog wel eens een eindconclusie of een persoonlijke kwinkslag of uberhaupt inhoudelijkheid... ervaar het als leuk als een rode draad nadat hij koppie onder was gegaan aan het eind toch weer opduikt.
Louise Hildebrand • 22-06-2007, 09:38
Mooie vergelijking Witlof!

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.