Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Tekst en Redactie • 

Als tekstschrijver is het handig om, naast een vlotte pen, ook enige kennis te hebben van verschillende branches. De horeca, detailhandel, consultancy, communicatie, onderwijs, onderwijs & ict, sport, gezondheid, psychologie... Inmiddels heb ik een grondige kennis van deze branches en ga ik opdrachten op deze gebieden zeker niet uit de weg. Extra spannend wordt het wanneer ik een klus aanneem terwijl het onbegrijpelijke vakjargon me om de oren vliegt.

Dit betekent namelijk dat ik me op onbekend terrein bevind en dat ik me meer dan gebruikelijk moet inlezen voordat ik ook maar een letter op papier zet. Nu is het natuurlijk niet zo dat de klant voor deze extra tijd de rekening krijgt gepresenteerd. Dan kan deze beter een tekstschrijver inschakelen die wél bekend is met de betreffende branche. Heeft de klant toch vertrouwen in me, dan is dat mooi meegenomen! Wat mij betreft is de extra tijd die ik dan bezig ben met de opdracht een investering vanuit mijn kant.

Dus stap ik de komende tijd in de wereld van de vermogensbeheerders, institutionele beleggers en constructies (en dat heb ik het niet over zinsconstructies of bouwconstructies). Ik ben benieuwd wat voor spannende dingen ik dan allemaal tegenkom...

 

Arjan Jonker • 06-04-2007, 16:54
Ik ken het proces! Ooit voor de GGD Kop van Noord-Holland in één maand tien interviews gedaan, om daar vervolgens (in diezelfde maand) acht stukken van te schrijven (variërend van 500 tot 1500 woorden) voor het jaarverslag. Tien interviews, met veel uiteenlopende personen (infectieziektenarts, verpleegster, kwaliteitsmedewerkers, wethouders, ...) en evenzoveel uiteenlopende onderwerpen.

Die maand was erg kort, zeker aangezien ik toen nog studeerde én ergens anders als stagiaire werkte...

Maar goed, erg leuk, en erg spannend...
Louise Hildebrand • 08-04-2007, 17:38
Ha Arjan,

Leuk dat je reageert en goed dat je dit tegelijkertijd hebt kunnen bolwerken! Overigens heb ik nog een tip voor je. Vermeld op je website in welke branches je gespecialiseerd bent/ervaring hebt. Op deze manier kun je je als tekstschrijver beter onderscheiden en krijg je meer een 'gezicht'. In een markt waar veel tekstschrijvers actief zijn is dat erg belangrijk!

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.