Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Emoties • 

Ja, ik kan ook pissig worden. Woedend. Razend. Tot martelneigingen aan toe. Het is zover. Ik zou graag iemand aan de schandpaal willen nagelen.

De situatie: een dierbare die door zijn werkgever belachelijk wordt behandeld en (via een brief) op staande voet wordt ontslagen terwijl hij ziek thuis zit. Het frustrerende is dat deze persoon dubbel wordt gestraft. Niet alleen weigert zijn werkgever om zijn loon vanaf januari te betalen, niemand anders kan helpen. Het UWV verstrekt alleen een uitkering bij ontslag, maar kennelijk geldt dat niet voor een ontslag op staande voet. Dus moet diegene via een advocaat het ontslag op staande voet aanvechten.

Tot die tijd heeft deze dierbare geen geld. Vette pech. In Nederland kan dat kennelijk zomaar. Samen met twee andere collega's (waarvan er een ook om vage redenen en zonder waarschuwing op staande voet is ontslagen) wilden zij faillissement aanvragen (zodat ze tenminste via het UWV loon zouden krijgen), maar de eigenaar was zo sluw om de juridische rechtsvorm te veranderen in een LTD. Een rechtsvorm waarin de eigenaar bij faillissement niet persoonlijk aansprakelijk is en waarbij faillisement aanvragen überhaupt lastig is.

Inmiddels heeft de eigenaar een nieuwe groep mensen in dienst om puin het ruimen. Ja, het is onrustig in het bedrijf. Gek hè? Als de kern van het vaste personeel om bizarre redenen en zonder waarschuwing op staande voet wordt ontslagen en flexmedewerkers bijna allemaal afscheid hebben genomen. Waar zou dan in godsnaam het probleem liggen...?

 

Joop • 08-03-2011, 13:36
Ik word al boos als ik dit zo lees, niemand verdient zo'n onterechte behandeling.
Terecht dat je boos wordt, hopelijk wordt die mafkees hard aangepakt.
Wat je geeft krijg je uit eindelijk terug.
Linda • 09-03-2011, 08:36
Wat bizar... Dus tegenwoordig mag je mensen wel weer ontslaan als ze ziek zijn? Het moet niet gekker worden.. :-/
Louise Hildebrand • 09-03-2011, 12:48
Dank voor jullie reacties. @Joop. Wat je geeft krijg je inderdaad terug. Ik geloof in ieder geval wel in karma. @Linda. Volgens mij mag het nog steeds niet. Maar er mogen zoveel dingen niet die toch gedaan worden... We wachten het af.
Maaike • 09-03-2011, 22:27
Hmmm... ik voel een loyaliteitsconflictje opkomen ;)
Louise Hildebrand • 09-03-2011, 22:32
@Maaike. Dat kan ik me voorstellen! Doe gewoon wat voor jou goed voelt :-)

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.