Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.

"Vinden mensen het niet moeilijk om een training bij je te volgen? Ze moeten dan toch erkennen dat ze niet goed in hun vel zitten." Deze vraag werd me laatst via de telefoon gesteld. Een logische vraag. Want ook ik merk dat veel mensen een drempel ervaren. Een soort angst. Want het is helemaal niet hip om onrust te hebben, of stress. Maar eigenlijk is dat gek. Want iedereen heeft weleens onrust of stress. En is het dan niet JUIST hip om precies te weten wat je kunt doen om deze onrust en stress te bestrijden?

Massaal en trots gaan mensen in januari op dieet. Of schrijven zich in op een sportschool om eindelijk dat fitte lijf te krijgen. Want gezondheid en er goed uitzien, dat is belangrijk! En daar willen we graag (publiekelijk) aan werken. Maar werken aan je geestelijke gezondheid? Dat wordt te vaag. Laat dat maar niet merken in je omgeving. Alsof je dan faalt. Alsof je daar geen begeleiding voor nodig hebt, of richtlijnen. Onrust en stress bestrijd je vooral in stilte, of af en toe tijdens een openhartig gesprek met een vriend(in).

Onrust, stress, niet gelukkig zijn

Daarnaast is het ook lastig om richtlijnen te krijgen. Tips om onrust en stress aan te pakken kun je overal vinden. Maar een stappenplan? Een: hoe ga je dat praktisch doen? Dat wordt al lastiger. Alleen al het zoeken naar een oplossing via Google is al frustrerend. Want hoe ga je te werk? Tik je dan in: ik heb onrust? Tips tegen stress? Ik weet niet waar mijn onrust vandaan komt? Ik wil gelukkig zijn maar weet niet hoe?

Doelgericht naar duidelijk resultaat
Je zit niet te wachten op een langdurig psychologisch of therapeutisch traject. Je gaat voor duidelijk resultaat. Inzicht. Of een steuntje in de rug om tijdens moeilijke periodes goed met een situatie om te gaan. Niet zweverig, vaag of moeilijkdoenerij. Eigenlijk wil je naar de sportschool voor de geest! Want een fitte geest doet wonderen! Je weet beter wat je wel wilt en wat niet. Je bent sneller tevreden. Je ervaart minder onrust. Je kunt beter genieten van kleine dingen. Je pakt problemen actief aan. En je voelt je zelfverzekerder over jezelf.

Sportschool voor de geest
Ik wou dat ik zo'n sportschool voor de geest had toen ik jonger was. Dat had me een flinke zoektocht naar geluk en bijkomende frustratie gescheeld. En dan zou ik publiekelijk roepen: ja, ik werk aan mezelf. En niet alleen aan mijn lijf, maar juist aan mijn mentale fitheid!

Geïnspireerd door mijn eigen onrust en zoektocht naar geluk heb ik Mental Fitness 4U ontwikkeld. Een 3-stappenplan waarin je op een positieve, energieke manier leert wat jij kunt doen om jou mentale fitheid op peil te brengen. Stuur me gerust een mailtje als je meer informatie wilt: info@louisehildebrand.nl

 

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.