Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
20| 02| 08
Rubriek: Tekst en Redactie • 
Tekstschrijven voelt soms als het maken van een examen. Zoals ik vroeger met spanning mijn cijfer afwachtte, zo wacht ik nu met spanning op de reactie van een opdrachtgever.
Als dertigplusser kamp ik nog steeds met dit gevoel. De onzekerheid dat een tekst niet in de smaak valt of inhoudelijk niet aansluit bij de wensen van de klant. Je zou denken dat dit gevoel slijt. Helemaal met een redelijk uitgebreide portfolio en genoeg tevreden opdrachtgevers. Toch is niets minder waar.

Het gevoel blijft. Elke keer dat ik een tekst mail wacht ik gespannen af. Ik hoop altijd dat de opdrachtgever snel reageert. Hoe langer het namelijk duurt voordat ik een reactie krijg, hoe zenuwachtiger ik word. Moet de opdrachtgever de tekst aan een ander laten lezen? Heeft hij tijd nodig om over de kwaliteit na te denken? Of moet hij misschien een ellenlang mailtje dichten met alle op- en aanmerkingen? Ziekelijk genoeg kan ik talloze donkere scenario's afspelen totdat ik het verlossende mailtje krijg.

Vandaag kreeg ik binnen een uur antwoord. 'Ik heb inhoudelijk geen opmerkingen, goed stuk werk...' Zucht, wat een opluchting!

 

Arjan Jonker • 22-02-2008, 14:39
Je staat niet alleen...
Louise Hildebrand • 22-02-2008, 15:51
Gelukkig maar...:-)

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.