Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Coaching • 

De afgelopen weken zijn vreemd verlopen. De feestdagen doorbraken de reguliere werkweken en dat werkte door op mijn werkhouding.

Elke dag van deze week beloofde ik mezelf plechtig dat ik fris en fruitig aan de bak zou gaan. Zelfs op nieuwjaarsdag zou ik achter mijn pc kruipen om alvast wat werk te verzetten. Helaas (of gelukkig?) is dat niet gelukt. Het is natuurlijk veel leuker om op nieuwjaarsdag de start van een nieuw jaar te vieren. En dat samen met familie en/of vrienden. Dus zette ik mijn workaholichouding snel overboord om te genieten van de laatste toastjes en oliebollen.

Maar toch... Op de dagen na nieuwjaarsdag is het best handig om collega's om je heen te hebben. Collega's met wie je het leed kunt delen van de 'feesttrance', de trance die je hindert om je volledig te focussen op je werk. En de trance die ervoor zorgt dat je verre van productief bent.

Gelukkig heb ik nog de sportschool waar mijn collega-instructeurs me geruststellen dat iedereen na de feestdagen last heeft van dit gevoel. Het schijnt dus normaal te zijn! Ach, vanaf volgende week is alles weer 'normaal'. Laat ik mezelf nou niet dwingen om de eerste week van het nieuwe jaar al bergen te verzetten. Heuveltjes zijn toch ook prima?

 

 

Lia Donkers • 04-01-2008, 12:15
Hoi louse,

Heel herkenbaar hoor: het lijkt wel of alle goede voornemens door de feestdagen verdwijnen maar er heerst ook algemene rust wat ook goed is naar mijn idee.
Louise Hildebrand • 04-01-2008, 16:06
Gelukkig, ben ik niet de enige. Ja, die rust voel ik ook en die is zeker niet verkeerd!

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.