Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Coaching • Goed in je vel zitten • 

Als kleine zelfstandige leid je soms een eenzaam bestaan. Je hebt geen collega's met wie je kunt overleggen of, als je je werk zat bent, even mee kunt praten. Speciaal voor deze mensen heb ik een top-tien 'opvrolijklijstje' samengesteld als houvast in bittere tijden.:-)

1. Je hoeft nooit de troep van je collega's op te ruimen. Geen ranzige borden, kopjes, gebruikt bestek, beschimmelde boterhammen, afgekloven appels, rondslingerende kledingstukken, remsporen of gebruikte tampons.

2. Je bepaalt zelf met wie je dagelijks in contact komt en zit niet vast aan voorgeselecteerde collega's. Online netwerken genoeg dus het clubje mensen dat bij je past is snel gevonden.

3. Je hebt een uitstekend excuus om verschillende kroegen en terrasjes te bezoeken. Klanten ontvang je niet in een stoffig kantoor, maar in een bruisend café midden in het centrum.

4. Je hoeft nooit te overleggen met collega's of je baas. Geen ellenlange nutteloze en tijdslurpende vergaderingen, geen notulen die je moet doorspitten en geen gaapverwekkende speeches over de missie van het bedrijf en de rol die jij als werknemer hierin speelt.

5. Je kunt zelf je kerstcadeau kiezen. Geen suffe doos met een fles wijn, kerstkransjes, bonbons, koffie- en theeproducten. Ook geen cadeaubon of een kerstbonus van een schamele 20 euro. 'The sky is the limit.' (Of in dit geval jouw portemonnee)

6. Je hoeft geen poging te doen om je chagrijnige buien te onderdrukken. Collega's heb je toch niet dus kunnen die ook niet klagen als je onuitstaanbaar bent.

7. Je kunt het zo laat en zo bont maken als je wilt. Verschijn je met een kater op je werk dan is er geen haan die er naar kraait.

8. Je hoeft niet te luisteren naar radiozenders die de 'hete' nummers van dit moment eindeloos herhalen. Je kunt zelfs de radio uitzetten als je die helemaal zat bent. Heerlijk dat alleenrecht!

9. Je kunt gooien met dure woorden. CEO, managing director, algemeen directeur, bestuurder of entrepreneur. Maakt altijd indruk op je gesprekspartner.

10. En last but not least: je bent altijd nummer 1. Je hoeft geen concurrentiestrijd aan te gaan met die gevreesde collega want jij bent gewoon ALTIJD de beste. Je hebt de beste ideeën, maakt de mooiste producten, bent het meest gemotiveerd en maakt de meeste omzet.

 

Xiwel • 07-11-2007, 20:52
Dan moet ik wel overvrolijk zijn. Ik voldoe namelijk ook nog eens aan puntje 11, en heb geen zorgen van een eigen zaak. :-)
Louise Hildebrand • 08-11-2007, 08:47
Dat doe je goed!
Witlof • 11-11-2007, 10:03
En nou maar hopen dat die versoepeling van dat ontslagrecht erdoor komt.
Louise Hildebrand • 12-11-2007, 10:46
We zullen het vanzelf merken!

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.