Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Coaching • 

Gisteren sprak ik met X over de werk-privébalans van ondernemers. Dit keer niet over dwangmatig altijd en overal met je werk bezig zijn, maar het omgekeerde. Té expliciet alleen op bepaalde tijden werken en bereikbaar zijn.

X en ik vroegen ons af of dat als kleine zelfstandige überhaupt wel kan. Praktisch gezien is dat natuurlijk geen probleem. Als iemand besluit om twee tot drie dagen te werken en de rest van de tijd aan het gezinsleven te besteden, moet hij of zij dat zelf weten. Maar welke consequenties heeft dat voor klanten? En dan vooral klanten die zelf ondernemer zijn?

Persoonlijk denk ik dat je als freelancer flink moet oppassen. Ondernemers zijn mensen die, als dat nodig is, snel hun vrije dag of weekend opofferen om werk te verzetten. Werk je parttime maar ben je totaal niet flexibel wanneer er plotseling extra werk gedaan moet worden? Ben je slecht bereikbaar en bel je klanten niet standaard binnen een werkdag terug? Dan moet daar heel wat tegenover staan om dat 'gemis' te compenseren.

Betrokkenheid bijvoorbeeld. Uitstekend werk leveren. Net dat beetje extra geven als je klant dat niet verwacht. Geef je dat als parttime ondernemer niet, dan raak je langzaam maar zeker al je klanten kwijt...

 

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.