Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
08| 02| 08
Rubriek: Persoonlijk • 

Ik heb een nieuwe boekhouder. Een pietje-precies die me op de hielen zit, ongevraagd advies geeft en 's avonds voor de lol m'n administratie zit uit te pluizen.

Ik kan zien dat hij betrokken is bij zijn werk. Bij de overhandiging van mijn administratie laat hij voorzichtig velletje voor velletje het resultaat zien. De cijfertjes, precieze berekeningen en een toelichting. Nooit eerder kreeg ik een dergelijk uitgebreide uitleg dus verbijsterd luister ik naar z'n verhaal. Ondertussen krijg ik de opdracht om wèl alle benzinebonnetjes te bewaren (let op: wel pinnen!), zakelijke facturen van mijn zakelijke rekening af te laten schrijven en de vraag of ik nog van plan ben om te investeren.

'Uh, eigenlijk niet bij nagedacht. Ik heb misschien wèl een nieuwe computer nodig', antwoord ik waarbij ik me afvraag waar deze vraag naartoe gaat.

'Als je dan toch een computer aanschaft, zorg er dan voor dat je minimaal X euro (ben het precieze bedrag alweer vergeten...) hieraan uitgeeft. Dat geeft je meer belastingvoordeel.'

Fijn zo'n boekhouder. Iemand die meedenkt met je bedrijf, je attendeert op voordelen en ook nog eens zo attent is om voor je verjaardag een kaart te sturen. Een dergelijke boekhouder overtreft al mijn verwachtingen. En dat vind ik leuk. Iemand die je verrast, je het gevoel geeft dat hij bekwaam is en je ondersteunt bij je ondernemersactiviteiten. Iemand die je wakkerschudt en alert houdt. En iemand die advies geeft bij de 'koers van het bedrijf'. Ik ben nu al benieuwd wat hij te zeggen heeft...

 

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.