Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
05| 06| 07
Rubriek: Tekst en Redactie • 

Wat voelde ik me vereerd. Blij. En vooral enthousiast. Gisteren werd me gevraagd om op de Di-Beter bijeenkomst georganiseerd door stichting Kennisnet Ict op School, een column voor te dragen over mijn bevindingen van het afgelopen jaar. Direct nadat ik de telefoon ophing, drong het pas écht tot me door wat dit betekende. Een column? Voordragen? Mag best pittig zijn? En dat voor woensdag?

Kriebels in m'n buik, faalangst en vooral: tijdsdruk. Een column. Wat nu? Ja leuk, super! Tuurlijk. Wil ik graag doen, alleen... en dat speelde natuurlijk in mijn gedachten: hoe pak ik dat in godsnaam aan? Bij de vorige bijeenkomst werd er ook een column voorgedragen en die leek, qua tijd, een eeuwigheid te duren. Te lang naar mijn smaak, maar wél fel en doordacht.

Daarnaast wordt dit de allereerste keer dat ik überhaupt een column schrijf. Hoe spannend en uitdagend kan ik het mezelf maken? Natuurlijk eis ik wél van mezelf dat de tekst kwalitatief dik in orde is, dat de inhoud in de smaak valt en last but not least dat ik publiekelijk niet zwaar begin te stotteren!

Alle begin is moeilijk, dus vermande ik mezelf en dook ik gisteravond moedig achter m'n laptopje. Vandaag schrijf ik, enigszins bekomen van de schrik, rustig verder. Inmiddels zit ik volop in het schrijfproces, ben ik al redelijk tevreden en zie ik uit naar het eindresultaat...

 

 

Witlof • 06-06-2007, 22:03
...anders ik wel.
Louise Hildebrand • 06-06-2007, 23:15
Je moet nog héél even wachten, de column bleek nl. te pittig te zijn... :( Daarover in m'n volgende bericht meer.

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.