Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Coaching • Gedachten • Persoonlijk • Bewustwording • 

Zojuist heb ik een gesprek gehad met mijn nieuwe boekhouder. En nee, ik had er geen zin. Want, dan zou ik weer geconfronteerd worden met mijn uitstelgedrag. Het gedrag dat ik al maanden vertoon uit angst om de volgende stap te nemen.

Hoe ironisch. Gisteravond verkondigde ik wijselijk hetzelfde verhaal aan een vriend van me. Dat angst de blokkerende factor is om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Wat is het toch makkelijk om dingen te zien bij een ander. En hoe moeilijk is het soms om dingen bij jezelf helder te krijgen.

Ik had het idee dat ik al maanden in een cirkel aan het rondlopen was. Wat wil ik met mijn onderneming? Welke richting ga ik op? Waar ligt mijn echte passie? In mijn hoofd was ik allerlei stappen aan het nemen, maar de dingen werden niet concreet. Alsof ik geremd werd in mijn eigen vooruitgang. Alsof iemand me influisterde dat de tijd niet rijp genoeg is, dat ik er niet klaar voor ben, dat ik moet wachten op... Tja, waarop eigenlijk? Soms moet je gewoon de sprong wagen. Of een vriendelijke duw krijgen. In mijn geval van mijn boekhouder.

 

Xiwel • 20-01-2010, 14:20
Ik vind het vrij logisch dat oordelen/adviseren over/aan anderen en vooral over/aan minder bekende anderen een stuk eenvoudiger is dat oordelen/adviseren en opvolgen over/aan/door jezelf.

En dat heeft alles te maken met de beperktere kennis die je van anderen hebt. Van jezelf weet je alle ins en outs en bij anderen is dat inzicht (gelukkig maar) nooit zo compleet.
Louise Hildebrand • 20-01-2010, 16:44
Soms is het alleen verdomd irritant dat je oplossingen voor jezelf pas zo laat doorhebt ;-)

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.