Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Bewustwording • Communicatie • Marketing • Ondernemer • 

Je eigen mening over anderen kan je eigen ontwikkeling flink in de weg zitten. Zo heb ik er altijd een hekel aan gehad als mensen zichzelf geweldig vinden en geen kans onbenut laten om dat anderen te laten weten.

Mijn allergie tegen dit soort mensen zorgt ervoor dat ik de andere kant opsla. Ik ben de laatste om te pochen over mijn opleidingen, prestaties, mijn vaardigheden en vooral hoe goed ik ben in bepaalde dingen. Liever houd ik mijn mond en ga ik ervan uit dat potentiële klanten op een miraculeuze wijze inzien dat ze mij moeten inhuren voor coaching, training of een redigeeropdracht.

Als zzp'er is dat natuurlijk een enorme handicap. Want, als ik niet vertel hoe goed ik ben, hoe moeten andere mensen dan staan te springen om gebruik te maken van mijn diensten? Slechte marketing noemen ze dat.

Dus moet ik mijn eigen normen aanpassen en mezelf wat slimmer gaan positioneren. Veel leden van de sportscholen waar ik lesgeef bijvoorbeeld, hebben geen idee wat ik verder nog allemaal uitspook. Niet handig, want juist daar liggen enorme kansen om meer diensten te verkopen.

Niet op een opdringerige manier, maar ik kan toch, als de gelegenheid zich voordoet, duidelijk maken waar ik allemaal mee bezig ben? Mijn visitekaartjes liggen er bijvoorbeeld niet eens!

En zo kan ik nog wel meer dingen opnoemen die vanuit marketingoogpunt niet handig zijn. Ik weet dat de kansen er liggen, maar ik benut ze niet. Tijd voor een mindswitch en concrete verandering.

 

Ootje • 27-09-2010, 09:07
Aan de andere kant ben jij als persoonlijkheid de beste marketing. Wat jij allemaal doet komt door mond op mond reclame uiteindelijk toch door bij bijvoorbeeld de mensen van de sportschool, weet ik uit eigen ervaring. Doordat ze enthousiast zijn over jou en je manier van lesgeven, wordt er over je gepraat en zo horen we van elkaar dat er bij jou meer achter zit dan alleen de BB. Zo ben ik toch ook bij je terecht gekomen :-)
Marjolein • 27-09-2010, 10:58
Wat ben je toch streng voor jezelf. Ik word er bijna bang van...
Louise Hildebrand • 28-09-2010, 09:34
@Ootje. Wat leuk om dit te horen! Soms vergeet ik inderdaad weleens dat mensen ook buiten de aerobicszaal met elkaar praten ;-)
@Marjolein. Ik streng? Ik begrijp niet wat je bedoelt ;-)

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.