Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Tekst en Redactie • 

De webteksten zijn klaar. Nu die pay-off nog. Shit. Ik kom er niet uit. Alles wat ik tot nu toe heb bedacht wordt van tafel geveegd. Doet een ander het niet (heb inmiddels verschillende mensen om advies gevraagd), dan doe ik het zelf. Nietszeggend. Niet sterk genoeg. Boring...!

Inmiddels raak ik enigszins gefrustreerd. Wat nu? Wanneer komt die briljante ingeving waar ik al zo lang op zit te wachten? En dan praat ik niet eens over de opdrachtgever. Zijn verwachting stijgt inmiddels ook de pan uit. Hoe langer het duurt hoe meer de druk op mijn schouder stijgt.

Lekker dan. Waar blijft dat zinderende hoera-gevoel? Het gevoel dat ik de perfecte slogan heb gevonden? Of ben ik gewoon bang dat de klant mijn verzinsels afbrandt met de woorden: 'En heb je daar zo lang over moeten nadenken?'

Au. Dat doet pijn. En juist die pijn wil ik vermijden. God, wat een doemscenario. Daar ben ik op sommige momenten wel briljant in, al zeg ik het zelf. Het leven van een tekstschrijver gaat niet altijd over rozen, al is dat volgens sommigen niet verstandig om dat wereldwijd op een blog te verkondigen.

Stampvoetend ga ik daar verandering in brengen. Soms duurt een opdracht langer dan gepland. Het is niet anders. Toch wordt het hoog tijd om knopen door te hakken. Binnen een week wil ik het resultaat naar de opdrachtgever mailen. En nu ècht...

 

Witlof • 03-05-2008, 16:37
Mail de websitelink en ik verzin.
Louise Hildebrand • 05-05-2008, 09:28
Dank voor het aanbod! Inmiddels heb ik vrijdag de knoop doorgehakt en drie opties gemaild. Ik wacht even de feedback van de opdrachtgever af.
Witlof • 05-05-2008, 22:16
Drie keuzes... dat is verkooptechnisch altijd goed. Ze zijn zo goed als over de streep en denken dat ze mogen kiezen... het wordt vast de middelste, nummero duo. Ik maak er tegenwoordig niet zoveel werk meer van. Men zegt van te voren "doe jij maar wat leuks" om na een hoop geploeter achteraf doodleuk ineens wel te weten wat ze in ieder geval niet willen.
Louise Hildebrand • 06-05-2008, 10:53
Die ervaring heb ik gelukkig nog niet gehad. Hopelijk wordt dit niet de eerste...

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.