Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Bewustwording • Mental Fitness 4U • Persoonlijk • 

'Als jij een pump zou zijn, hoe zou jij er dan uitzien?' Tijdens een lezing bij VOV Bernheze kregen alle dames in de zaal deze prikkelende vraag van Lisa Portengen. Wat een leuke vraag en opdracht! Na ongeveer een minuut had ik een beeld voor me. Mijn ideale pumps...

Ze zijn felrood. Niet het type schoen met een bescheiden hakje. Nee. Er zit een flinke hoge hak onder. Geen stilletohak maar iets steviger, iets robuuster. De pump ziet er gelikt uit, krachtig en heeft een hoog wauw-gehalte. Ik zie mezelf al lopen op deze hakken. Niet alleen tijdens een avondje uit, maar ook gewoon in de stad. Uren kan ik ermee rondstruinen. Zelfverzekerd en stralend! Precies wetende wat ik wil en waar ik naartoe ga.

Lisa is een Smart en Sexy dame. Een dame die zichzelf en andere vrouwen wil inspireren om meer uit het leven te halen. Tijdens de lezing gaf ze tips om Smart en Sexy te zijn, zong ze liedjes en vertelde ze met een hoop zelfspot verhalen over zichzelf en andere mensen. Vooral de met zelfspot getinte verhalen waren heerlijk om naar te luisteren.

Smart & Sexy Lisa Portengen

Het briljante aan Lisa vind ik de manier waarop ze haar concept en missie wegzet. Ze koppelt pumps en hoge hakken aan spiritualiteit. Vertel een gemiddeld persoon over The Secret of The Law of Attraction, en ze vinden je zweverig of verklaren je voor gek. Door iets tastbaars en luchtigs als pumps erbij te halen, termen als Smart en Sexy te gebruiken, en te focussen op vrouwelijkheid, staan mensen meer open voor spiritualiteit.

Het woord spiritualiteit geeft veel mensen de kriebels. Ook de term bewustwording past niet in het standaard plaatje van de nuchtere Hollander. Ik praat in mijn trainingen en workshops over mentale fitheid, en zelfs die woorden vinden sommige mensen zweverig. Daarom koppel ik het graag aan je lijf en sport. Dat is duidelijk en niet vaag of ongrijpbaar. Wil je een spier sterk maken, dan moet je trainen. En zo geldt dat ook voor je mentale fitheid en de manier waarop je denkt. Denk je al jaren negatief, dan is het geen kwestie van alleen een therapie of cursus volgen. Mijn negatieve en sombere mindset heb ik ook jaren moeten trainen om nu positief en sterk in het leven te staan. En nog steeds ben ik er dagelijks mee bezig. Net zoals ik aandacht geef aan gezond eten en voldoende beweging.

Ik vind het geweldig om te merken dat verschillende mensen op hun eigen unieke wijze de wereld mooier en prankelender willen maken. Lisa met haar high heels en Smart en Sexy-concept. Maar ook mijn contactpersoon bij Stichting Vivaan die met passie kwetsbare doelgroepen verder helpt in de maatschappij. Of mijn fysiotherapeut die mij precies op de juiste manier weet te raken zodat ik blij en energiek revalideer op de manier die bij mij past.

Wat mijn geweldige high heels en rode pumps betreft. Die moeten nog even wachten. Ik voel me absoluut Smart en Sexy. Maar voorlopig loop ik er, na mijn sportongeluk, vooral Smart en Sexy bij op mijn high fashionable Reebok-sneakers!

 

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.