Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.

Iedereen is een spiegel voor je. Vooral diegenen die het bloed onder je nagels vandaan halen.

Wat je in een ander ziet, ben je zelf of wil je bewust niet zijn. Irritatie gaat namelijk niet over de ander, maar over jezelf. Hoe makkelijk zou het zijn als de ander ophoudt met het irritante gedrag. En dat wil je graag! Toen ik nog in loondienst zat irriteerde ik me bijvoorbeeld mateloos aan collega's die vaak aan het nietsnutten waren. Beetje surfen op internet, beetje kletsen met collega's en af en toe eens productief zijn.

Mijn bloed begon te kolken. Juist omdat ik het zo ontzettend druk had. Of beter gezegd, omdat ik me zo ontzettend druk maakte. Wat had ik graag relaxter willen werken, die houding willen aannemen en minders stress willen ervaren. Punt is dat ik dat toen niet zag en voelde. Die ander moest harder doorwerken, die ander moest stoppen met nietsnutten. Samen moesten we keihard werken, niet alleen ik. Ook die ander!

Hoe harder je tegenover de buitenwereld bent, hoe harder je bent tegenover jezelf. De gevolgen: irritatie, onrust, stress, opgefoktheid, moeheid, verstoorde (werk) relaties en een hoop spanning. Is dat wat je wilt?

 

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.