Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
04| 08| 09
Rubriek: Training • 
Hoe zwaarder je het leven ziet, hoe zwaarder het wordt. Sommige mensen zijn een kei in het zien van beren op de weg. Eerlijk is eerlijk: ik ben ook zo'n typetje. Al voordat ik ergens aan begin kan ik me suf piekeren over mogelijke obstakels. Maar, wat heb je er in godsnaam aan? Helemaal niets.
Natuurlijk is het realistisch om ook naar mogelijke hindernissen te kijken. Een goede voorbereiding in de dingen die je doet is belangrijk, maar van tevoren allerlei doemscenario's bedenken leidt tot helemaal niks. Nou ja, het zorgt voor een flinke dosis stress en in het ergste geval slapeloze nachten.

Gelukkig heb ik nooit last van slapeloze nachten, maar stress en vooral prestatiedrang is wel aan mij besteed. Zo moest ik, eigenlijk op het allerlaatste moment, dit weekend assisteren bij een Bodybalance-opleiding. Aangezien ik hou van een goede voorbereiding begon ik me een tikkeltje zorgen te maken. Althans, het strebertje in me. Want, ook al heb ik wat minder tijd en ben ik nog in opleiding tot nationaal trainer, ik verwacht wel dat ik uitstekend presteer. Want, de deelnemers hebben er niets mee te maken dat ik weinig voorbereidingstijd heb. Die willen professionaliteit en het idee hebben dat ze je serieus kunnen nemen. Tenminste, als ik mezelf verplaats in de deelnemers.

En daarmee word ik geconfreerd met mijn eigen valkuil. Het te veel willen, vooral van mezelf. Kennis die ik nog niet heb, gewoonweg omdat ik in feite nog maar kort Bodybalance geef, wil ik in no time mezelf eigen maken. Maar meer dan mijn best kan ik niet doen. Dus besloot ik mijn prestatiedrang los te laten. Wat een verademing! Gewoon je ding doen met de middelen en de kennis die je hebt. Hoe simpel kan het zijn?!

 

Linda • 10-08-2009, 11:17
Voor ons niet zo simpel, denk ik, maar als we eenmaal een beetje versimpelen zoals je in deze blog zo mooi aangeeft zal het vast allemaal wat makkelijker gaan :-) Keep up the good work, schat, doe ik ook en ik denk aan je! Dikke zoen! X
Louise Hildebrand • 10-08-2009, 14:24
Als ik het mezelf moeilijk kan maken, dan kan ik het mezelf ook makkelijk maken. ;-)
Linda • 10-08-2009, 14:35
Helemaal waar :-D

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.