Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
26| 11| 07
Rubriek: Persoonlijk • 

Ziek zwak of misselijk, doe ik m'n werk niet dan stapelt zich het alleen maar op. Als kleine zelfstandige is mijn verantwoordelijkheidsgevoel verschrikkelijk hoog en moet ik soms als een zoutzak achter m'n pc kruipen.

Aangezien ik in mijn vrije tijd drie groepsfitnessprogramma's van Les Mills geef, moet ik zo nu en dan naar kwartaalworkshops om het fijne te weten van de nieuwste releases. Dus reed ik gisterochtend om half negen vrolijk naar Nieuwegein om 's avonds om half zeven kotsmisselijk terug achter het stuur te kruipen. Wat had ik gedaan? Ik had te veel koffie gedronken, te weinig (goed voedsel!) gegeten en te veel van mijn lichaam gevraagd.

Wat een foute boel. De hele avond was ik misselijk, had ik buikkramp en zat ik óf op de bank, óf op het toilet. De gedachten spookten flink door m'n hoofd. Wat als het morgen niet over is? Wat als de pijn erger wordt? Wat als ik écht ziek word? Ik kan niet ziek worden! Met enkele deadlines en belangrijke afspraken in het vooruitzicht kan ik niet in bed blijven liggen. Daar komt ook nog eens bij dat het lastig is om invalinstructeurs te vinden voor de lessen die ik geef dus piekerde ik ook nog eens over mijn sportactiviteiten.

Gelukkig voel ik me vandaag wat beter maar echt fit voel ik me niet. Het liefst blijf ik in m'n pyjama in bed liggen, maar die vlieger gaat niet op. Er moet gewerkt worden, of ik het wil of niet. Nee, ik ben nog niet doodziek dus kan ik best wat doen. Zijn zzp'ers strenger voor zichzelf? Als ik zo om me heen kijk denk ik van wel. Andere meningen hoor ik natuurlijk graag.

 

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.