Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Bewustwording • 

Ik heb een nieuw talent ontdekt. Naast het talent voor het maken van rommel, het talent knoeien tijdens het eten en het talent om over van alles te struikelen of tegenaan te botsen heb ik het talent om dingen uit te stellen.

Alsof ik bewust stress opzoek stel ik dingen graag uit tot het allerlaatste moment. Zelfs het inchecken voor een buitenlandse vlucht stel ik uit met als resultaat dat ik laatst bijna m'n vlucht naar Alicante miste. (Heel de luchthaven kon horen hoe 'mevrouw Hildebrand' dringend werd verzocht om naar Gate B5 te komen, anders werd mijn bagage uit het vliegtuig verwijderd.)

Ook in m'n werk sijpelt dit uitstelgedrag door. Gelukkig heb ik nooit dramatische problemen hierdoor ondervonden, maar echt makkelijk maak ik het mezelf niet. Zo ben ik nu met verschillende projecten bezig en merk ik bij mezelf de neiging om de andere kant op te kijken en me vooral bezig te houden met 'veilige' dingen. Veilig is voor mij tekstschrijven, dingen doen op communicatiegebied en lesgeven, dingen die ik fluitend kan en waar ik geen stress van ondervind.

Hoog tijd om wat aan mijn faalangst te doen. Want dat is waar ik tegenaan loop. En trouwens, wat is het ergste wat me kan overkomen?

 

Angelique • 23-07-2010, 18:30
Hmm, dat knoeien, struikelen en botsen komt me héél bekend voor. Ik kijk er niet meer van op als ík weer eens diegene ben die nét die ene stoeptegel vind die scheef ligt, of die spleet tussen tegels waar mijn hak in verdwijnt en ik dan toch verder loop. Zie je het voor je? Zal best.
Het kon wel over mij gaan, behalve dan dat ik heel ander werk doe. Ik hou ook niet van veranderen en wél van heel veilig.
En tja, wat zou je kunnen overkomen? Geen idee. Ik vind dat gestuntel al genant genoeg, maar voor anderen vooral grappig. Ik maak me er niet meer zo druk om. Ik ben wie ik ben. Ik vergelijk mezelf vooral met Goldy Hawn of Sandra Bullock (Miss Congeniality), hihi.
Louise Hildebrand • 24-07-2010, 17:49
Miss Congeniality. Dat klinkt goed! Jammer dat ze geen auto's maken die bestand zijn tegen talentvolle brokkenpiloten. Tot nu toe heb ik ook geen auto deuk- en krasvrij kunnen houden ;-) Ik ben trouwens nog wat vergeten: het talent om dingen te laten vallen. Daar werd ik vanmiddag nog fijn door mezelf op gewezen. Tijdens het shoppen liet ik een halskettting uit m'n handen vallen. Dat overleefde hij niet :-/ Gelukkig hoefde ik 'm niet te betalen...
Angelique • 25-07-2010, 11:16
Ow, my God. Die was ik ook vergeten, hihi. Ik stootte laatst aan een bar een paar glazen om tijdens het bestellen...gelukkig waren ze leeg.
Lach er maar om, we worden toch niet anders. Ik schaam me soms nog wel diep, maar van de andere kant word ik er steeds gelatener ( geen idee of dit correct Nederlands is?) door.
Louise Hildebrand • 25-07-2010, 17:05
Inderdaad, ik maak me er ook niet meer druk om. Dat is geloof ik het beste. We kunnen ons er druk om maken, maar dat zorgt er niet voor dat we ons beter voelen ;-)

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.