Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
07| 06| 07
Rubriek: Tekst en Redactie • 

Geen onzekerheid, kriebels in m'n buik of gestotter. Op het laatste moment is nl. besloten om de column niet openbaar te maken. Uit politieke overwegingen welteverstaan, want de inhoud viel wél in de smaak bij de opdrachtgever. Jammer, maar gezien de omstandigheden wel begrijpelijk.

Ik kan er helaas niet al te veel over vertellen, politiek ligt zoals jullie weten gevoelig ;-), alleen dat de column niet in de prullenbak belandt...

Dit brengt mij op het volgende vraagstuk: zijn de beroepen van tekstschrijver en onafhankelijk journalist überhaupt wel te combineren?

 

Martin • 10-06-2007, 10:14
Ja.
Louise Hildebrand • 10-06-2007, 17:33
Wil je ook je onderbouwing met ons delen? :-)
Martin • 11-06-2007, 22:26
Ja hoor. Zolang maar vooraf voor de opdrachtgever (en de tekstschrijver/journalist) duidelijk is wat er wordt verwacht, is het wel te combineren. Maar ik kan een beetje moeilijk reageren als ik niet weet waar de column over ging, noch welke politieke redenen aan de afwijzing ten grondslag liggen. Dat politiek gevoelig ligt lijkt me een beetje een gemeenplaats. En als ie niet in de prullenbak belandt, wat gebeurt er dan mee?
Louise Hildebrand • 12-06-2007, 08:47
De opdrachtgever wil graag wat met de column doen, maar is er nog niet over uit in welke vorm/context deze aan het publiek moet worden aangeboden. Dit vanwege de onafhankelijke positie van de opdrachtgever.
ingeborg • 16-06-2007, 10:31
Louise

in eerste instantie las ik je colum en dacht: daar heb ik niets mee, leuk om gelezen te hebben..verder met...
tot ik me ineens realiseer dat ik mezelf Zelfstandig Ondernemer noem en ineens denk: is dat wel zo zelfstandig..en wat onderneem ik dan allemaal??
Alsof ik een soort woordspelletje met mezelf ga spelen..dat vond ik wel leuk. Zo gaat bloggen en van elkaar lezen dus ook, het zet mij aan het denken en wie weet anderen ook.

Ook je stukje over hoe ze je noemen en wat 'ze' van je vinden is herkenbaar. Zat er begin deze week ook beetje 'in' ik kon mijn draai niet vinden, was wat sikkeneurig en kwam niet op gang, had ook geen zin: ochtendje vrijnemen? zei ik tegen mezelf? Tot ik weer merkte dat ik anderen aan pleasen was, niet meer sprak vanuit wat ik graag wil doen,of te bieden heb maar op zoek ben/was naar 'iets' om te kunnen doen voor een ander. Kun je me nog volgen?
en..dan stroomt het dus niet meer bij mij. Snel weer mee gestopt, gewoon weer gaan schrijven en bellen en..vertrouwen dat 'het' wel goedkomt..

herkenbaar? ik hoor het graag.

Ze zeggen wel eens ' it is lonely at the top' nu, ik voel me soms ook wel ' lonely in my job '

Louise Hildebrand • 18-06-2007, 11:44
Hoi Ingeborg,

Wat je schrijft is heel herkenbaar, juist in minder drukke periodes. Meer tijd betekent voor mij meer nadenktijd en dan kan ik het mezelf erg moeilijk maken. Zoals jij dat beschrijft, ik loop vast. Iemand met collega's kan (denk ik) makkelijker z'n ei kwijt, eenpitters zitten opgescheept met zichzelf waardoor het moeilijker is om 'het zweverige' los te laten. Ik probeer er niet te lang mee te zitten, 'get a grip' denk ik dan. Meestal keert de nuchterheid vrij snel weer terug.
ingeborg • 18-06-2007, 12:13
Louise

al eens gedacht je aan te sluiten bij een (vrouwen ) netwerk? er zijn er heel wat, als je een gerichte vraag hierover hebt wil ik je graag verder helpen.
de amsterdamse KvK geeft een handige gids uit die je van hun website kunt downloaden en zien wat er allemaal is, maar geen idee waar je zit, dus wie weet niet toepasbaar voor jou..

groetjes Ingeborg

Louise Hildebrand • 18-06-2007, 14:16
Hoi Ingeborg,

Daar heb ik zeker aan gedacht. Een tijd terug heb ik rondgeneusd op Woman on the Web, een suggestie van een contactpersoon en natuurlijk Hyves, maar dat account heb ik meer voor de fun. Verder heb ik de mazzel dat ik best wat zelfstandig ondernemers ken, dus als ik écht ergens mee zit, kan ik altijd bij hen terecht.

Maar, dat brengt mij op de volgende vraag: wat versta jij onder een goed netwerk?
ingeborg • 18-06-2007, 14:22
louise

volgens mij gaan dit nu meer persoonlijke mails worden, maar goed, zal het breder proberen te trekken.

Het is geen makkelijke vraag, voor mij gaat de vergelijking op met een restaurant: wat is een goed restuarant? wat is je smaak, voorkeur, budget, welke gelegenheid is het? even snel iets eten, dan weg, of 50 jarig huwelijk vieren? om maar wat te noemen...

voor mij is persoonlijk een goed netwerk een plek waar ik graag kom, inspiratie opdoe, bekenden en nieuwe gezichten tegenkom, als er oprechte belangstelling voor elkaar is...dat soort zaken..soms kan dat virtueel zijn, maar bij voorkeur ook toch wel een fysieke ontmoeting, dat geeft meer body en inhoud...

kun je hier wat mee? waar zit jij met jou bedrijf als ik vragen mag?
Louise Hildebrand • 18-06-2007, 14:58
Dank voor je antwoord. Daar herken ik mezelf wel in! Wat de plaats van mijn bedrijf betreft, ik zit in Alkmaar.
ingeborg • 18-06-2007, 15:10
louise

dan kun je dus zeker eens op de site van KvK in amsterdam kijken, je weet maar nooit.
als je wat 'moois' of inspirerends tegenkomt op gebeid van netwerken, wil je me dat dan laten weten ajb ?

alvast dank, graag tot ziens/hoors,

Ingeborg
Louise Hildebrand • 18-06-2007, 16:37
Ingeborg, dat zal ik zeker doen!
ingeborg • 18-06-2007, 16:42
kijk ook eens bij www.vrouwinbedrijf.nl

daar ben ik voorzitter van, 70 leuke en bijzonder vrouwen...

ingeborg

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.