Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Tekst en Redactie • 

Tekstschrijven is soms best ingewikkeld. Het kan weleens zo zijn dat een tekst waarover je in eerste instantie best tevreden bent, de volgende dag van tafel wordt geveegd. Niet eens door de klant, maar door jezelf.

Zo las ik vanochtend de websiteteksten van ID Consultancy Group door, een nieuwe organisatie die zich o.a. op gebied van derivatenproducten begeeft. Mede geïnspireerd door de foto's van Frits de Beer die gebruikt worden voor de website, besloot ik de teksten flink aan scherpen.

Waarom? In mijn visie moeten vormgeving, fotomateriaal en teksten van een website een geheel vormen. Is dat niet zo dan krijg je geen eenheid in je website. Geen eenheid betekent in mijn ogen een minder professionele uitstraling en dat wil ik kostte wat het kost voorkomen. Omdat de foto's een 'hippere' uitstraling hebben dan mijn oorspronkelijke teksten, besloot ik mijn teksten aan te passen. Niet dat de oorspronkelijke teksten slecht waren, maar ze pasten gewoonweg niet voor de volle 100% bij de foto's.

Dit voorbeeld geeft tevens aan hoe handig het is als fotograaf en tekstschrijver samenwerken of contact onderhouden. Daarnaast is communicatie met de webdesigner ook belangrijk. Immers de teksten moeten ook binnen de vormgeving passen. Door goede afstemming kan er efficiënt worden gewerkt en wordt het beste product gecreëerd.

Nieuwsgierig naar het eindresultaat? Zodra de website online gaat laat ik het jullie weten!

 

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.