Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Tekst en Redactie • 

Ik ben dol op surfen en absorbeer graag informatie. Nadeel van langdurig computeren, is dat mijn ogen op een gegeven moment gaan protesteren. Ze gaan irriteren. Branden. En raken vermoeid. Vandaag dacht ik de oplossing te hebben gevonden: de computerbril.

In mijn enthousiasme stapte ik een zorgvuldig uitgekozen brillenzaak binnen. Die bril moet ik hebben! Zo kan ik tenminste lekker lang doorgaan en alles lezen wat ik maar wil. Nu zit ik geheel gedesillusioneerd achter mijn laptop. Een dergelijke bril is voor mij op dit moment niet geschikt. Ik ben geen veertigplusser en vermoeide ogen is doodnormaal als je te lang naar een computerscherm staart.

Ik kreeg de volgende tips: neem vaker pauzes. Knipper langer met je ogen en installeer software waardoor je beeldscherm om de tien minuten op zwart springt. Geen bril, geen druppels en geen handige methodes om de grenzen van je ogen te verleggen.

Jammer, maar ergens wel goed. Je lichaam is zodanig slim dat het zelf seintjes geeft als je rust nodig hebt. Toch eens even nadenken hoe ik dat ga oplossen...

 

Martin • 16-05-2007, 21:26

Kookwekkertje dat elke tien minuten de boel bij elkaar rammelt?
Louise Hildebrand • 17-05-2007, 15:03
Hmm, wel een aardig idee. Maar gaat dat op een gegeven moment niet ontzettend op m'n zenuwen werken?
Xiwel • 18-05-2007, 01:53
Zet de intensiteit van je display/monitor flink terug en gebruik een laptop. Beide besparen tevens energie. Doe ik al sinds 1984 en ik heb nooit last van m'n ogen.
Louise Hildebrand • 18-05-2007, 11:11
Dank voor de tip. Dat ga ik proberen!

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.