Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
31| 07| 08
Rubriek: Tekst en Redactie • 

Een tijd terug werd ik benaderd door Woonwaard Noord-Kennemerland. Deze wooncorporatie was op zoek naar een nieuwe pool van tekstschrijvers, vonden mijn website en nodigden me uit voor een kennismakingsgesprek.

Ik voelde me vereerd. Blijkbaar behoorde ik tot de top-drie van meest aansprekende tekstschrijvers die een medewerkster van de afdeling communicatie via Google had gevonden.

Maanden hoorde ik niets van ze. Ik veronderstelde dat het kennismakingsgesprek niet was bevallen of dat de wooncorporatie de andere twee tekstschrijvers geschikter vond om mee samen te werken. Door de drukte van destijds vergat ik zelf te bellen en voordat ik het wist waren er drie maanden verstreken. Totdat ik vorige week werd gebeld om een afspraak te plannen voor een potentiële opdracht. Inmiddels is de offerte akkoord en kan ik aan de slag met de opdracht: het schrijven verschillende teksten en de begeleiding van de tekstproductie.

Nieuwe opdrachtgevers zijn altijd spannend. Hoe verloopt het eerste contact en de samenwerking? Blijft het bij een eenmalige opdracht of komt de opdrachtgever terug? Hoe groeit de relatie; blijft die puur zakelijk of wordt het wat gemoedelijker? Juist dat laatste vind ik zelf wel prettig. Niet dat ik zakelijke klanten plotseling privé ga zien, maar een informele relatie maakt het werk voor mij, juist omdat ik geen collega's heb, wel wat leuker!

 

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.