Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Persoonlijk • 

Gisteren kreeg ik een mailtje met de zin: toeval bestaat echt niet. Mijn hersenspan draaide gelijk op volle toeren. Als toeval niet bestaat dan zijn mensen in principe gedoemd om een pad te volgen dat al is vastgelegd.

Dat roept bij mij een hoop vragen op. Wie of wat legt dat pad vast? Is er een mogelijkheid om dat pad te veranderen? Heeft het maken van keuzes dan nog wel zin? En, bestaat het begrip keuze überhaupt wel of is dat een menselijk verzinsel om mensen de illusie te geven dat we grip hebben op ons eigen leven?

Als we mensen leren kennen om een reden, wat is die reden dan? En, is dat voor iedereen anders of leven we met z'n allen ergens naartoe? Een hoop vragen waar ik graag antwoord op zou willen krijgen. Een discussie is ook goed. ;-)

 

Witlof • 03-11-2007, 22:36
Waarom is er leven; is tijd iets van mensen; waarom zoeken atomen elkaar op; hoeveel dimensies zijn er en waarom?
Louise Hildebrand • 04-11-2007, 17:50
Ook deze vragen heb ik mezelf weleens gesteld. Een goed antwoord heb ik jammer genoeg nog steeds niet gevonden. Ik vraag me af of we op al dit soort vragen ooit een antwoord zullen krijgen. Dingen die nu zeker zijn kunnen in de toekomst in twijfel worden getrokken.

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.