Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
04| 08| 10
Rubriek: Bodybalance • Emoties • Inspirerend • Training • 

Gisteren kreeg ik een prachtig cadeau. Een deelnemer kwam me na de les uitgebreid bedanken voor de ervaring. Juist het deel van de ontspanning raakte haar, het loslaten, het gevoel dat zij kreeg en de emoties die haar overspoelden.

Ik vond het dapper en vooral inspirerend dat ze er zo relaxed over deed. Veel mensen schamen zich als ze publiekelijk emoties tonen. Helaas ben ik geen haar beter. Zelf schaamde ik me suf toen mij hetzelfde overkwam in Athene. Toen werd ik tijdens een yogasessie overspoeld door emoties en kon ik mezelf niet meer in bedwang houden. De moeheid, spanning en stress werden me kennelijk teveel. Daar lag ik dan. Tussen allemaal buitenlandse, voor mij onbekende Les Mills trainers. Wat een indruk moet ik hebben gemaakt! :-/

Ook ik heb toen de trainer, voor balanceinstructeurs de welbekende dr. Dave, bedankt voor de ervaring. Nu wist ik namelijk wat mijn deelnemers ervaren! Hoe ongemakkelijk het voelt als de tranen achter je ogen prikken of als je niet meer kunt stoppen met huilen. Ik vertel mijn deelnemers heel wijs dat het oké is, dat niemand het erg vindt als je huilt en dat het juist goed is om jezelf te laten gaan. Makkelijker gezegd dan gedaan!

Eigenlijk is het gek. Als het voor een ander oké is, waarom niet voor jezelf?

 

Julia Perez • 05-08-2010, 00:32
Hahaha, weet je nog, die ene vrouw tijdens de bodypumpopleiding in december? :P

Maar heb het daarvoor ook wel eens gehad hoor...op dat moment voelde ik me misschien een beetje ongemakkelijk, maar het is toch top dat de emoties die je een tijd weg hebt gestopt eindelijk even de ruimte kan geven!

Zo zie je maar weer, BB is niet ff een rek- en streklesje zoal veel mensen denken! Geweldig dat je mensen deze ruimte geeft!
Louise Hildebrand • 05-08-2010, 10:02
Haha, die geweldige, dappere vrouw weet ik me nog te herinneren! :-)

Ik vind het prachtig om te zien dat mensen hun emoties kunnen laten gaan. Het is het toppunt van kracht en zuiverheid. Nu nog op mezelf toepassen! ;-)

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.