Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Coaching • 

Los ik een probleem op? Werk ik vanuit een bepaalde visie? En, wat kost ik eigenlijk? Voor diegenen die meer willen weten over mijn coachingswerkzaamheden, een aantal veelgestelde vragen op een rij.

Ik heb een probleem en wil dat graag met je bespreken. Los je het dan voor me op?

Nee. Ik los het niet voor je op. Wel bekijk ik, in overleg, welke stappen je kunt nemen zodat je zelf je situatie kunt verbeteren of je doel kunt bereiken (tenminste, als dat doel realistisch is). Iedereen is verantwoordelijk voor zijn of haar leven. Dat wil ik graag zo laten.

Maar als je het niet oplost, hoe zinvol is een coach dan?

Een coach gaat in gesprek met je, zoekt naar patronen en zorgt ervoor dat je meer inzicht krijgt op gebieden die voor jou vanzelfsprekend zijn. Inzicht is de eerste stap naar persoonlijke groei en verbetering van je situatie. Daarnaast werk ik graag met praktisch opdrachten zodat je inzichten in de praktijk kunt oefenen.

Opdrachten? Maar ik heb een hekel aan huiswerk!

Samen kunnen we kijken wat bij je past. Huiswerk is niet altijd nodig. Een goede coach werkt altijd vanuit de behoefte van de cliënt.

Wanneer schakel ik een coach in?

Je benadert een coach als je op een relatief snelle manier de kwaliteit van je leven wilt verbeteren of meer uit jezelf wilt halen. Hoewel ik ben opgeleid tot (sociaal) psycholoog en veel kennis heb van gezondheidspsychologische onderwerpen ben ik geen GZ-psycholoog of eerstelijnspsycholoog. Voor ernstige psychische of psychiatrische problemen adviseer ik om naar de huisarts te gaan.

Er zijn zoveel coaches! Hoe bepaal ik of jij diegene bent die ik zoek?

Kijk eens rond op mijn website, lees wat berichten en bepaal of mijn persoonlijkheid je aanspreekt. Heb je een goed gevoel, neem dan gerust contact met me op. Werk je samen met een coach dan is het vooral belangrijk dat je je prettig voelt bij deze persoon. Heb je geen goed gevoel, kijk dan verder. Er zijn genoeg coaches die je verder willen en kunnen helpen!

Heb je een bepaalde visie?

Ik laat me inspireren door verschillende coachingsvisies. Twee daarvan zijn de ontwikkelingsgerichte benadering en de oplossingsgerichte benadering. Een belangrijk aspect uit de ontwikkelingsgerichte benadering is het vinden van patronen in doen en denken. De oplossingsgerichte benadering legt de focus niet op zozeer op problemen of struikelblokken, maar op oplossingen.

Wat kost je?

Particulieren betalen per gesprek 75 euro. Bedrijven betalen 90 euro per gesprek.

Hoeveel gesprekken zijn er nodig?

Het aantal gesprekken is afhankelijk van de vooruitgang die je boekt en de mate waarin je tevreden bent met deze vooruitgang. Soms is één gesprek al voldoende om je voldoende inzicht en kracht te geven om alleen verder te gaan. Je geeft zelf aan wanneer je vindt dat je klaar bent. Uitgangspunt is dat elk gesprek ook de laatste is.

 

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.