Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Mental Fitness 4U • 

Leuk en Leerzaam. Meer bewust van negatieve gedachten. Meer kunnen genieten van kleine dingen. Het zijn slechts enkele uitspraken van deelnemers die hun mentale conditie hebben getraind. Toen ik startte met de training Mental Fitness 4U geloofde ik al sterk in de positieve effecten, maar om het zo op het evaluatiepapier te zien en uit de monden van de deelnemers te horen, dat vind ik echt geweldig!

Een dame die na twee jaar een confrontatie durft aan te gaan, een andere dame die nu concreet stappen neemt om meer vrijheid te voelen. Een echtpaar dat prachtige, nooit eerder uitgesproken dingen over elkaar zegt. Ik kan alleen maar zeggen: wow.

Ik reik de omgeving aan, theoretische concepten en oefeningen. Voor de rest doen de deelnemers het zelf. Dat moet ook wel want iedereen is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen leven. In hoeverre de theoretische kennis, de oefeningen en je zelfbewustzijn blijven hangen, dat is aan jezelf.

Want dat is les 1: je mentale conditie moet je blijven trainen, dag in dag uit. Het is net als je fysieke conditie. Sport je twee weken niet, dan daalt je fysieke conditie aanzienlijk. Er is 'no easy way out'. Geen 'happy all day long'-pilletje. Wil je mentaal fit blijven, ofwel langdurig tevreden en gelukkig zijn, dan moet je aan de bak.

Je moet naar jezelf durven kijken. Niet keihard weghollen als je een naar gevoel hebt of onbestemde onderbuikgevoelens. Je demonen willen gezien worden, pas dan kun je tevredenheid voelen en geluk ervaren.

Geef richting aan je leven, denk optimistisch, wees veerkrachtig, zorg voor grip op je leven, leer om bewust te leven en te genieten, investeer in positieve relaties en leef gezond. Voilà: dat zijn de zeven wetenschappelijk onderzochte aspecten die zorgen voor meer geluk! Nu is het alleen een kwestie oefenen, oefenen en nog eens oefenen ;-)

 

Ootje • 23-03-2011, 09:38
Ik ga het maar weer eens oppakken. Even mijn doel weer op een rijtje zetten om meer grip te krijgen op mijn keuzes.
Louise Hildebrand • 23-03-2011, 16:20
Dat doe je goed! Als ik merk dat ik te vaak vermoeid ben of last heb van een soort onderbuikgevoel, dan ga ik ook op onderzoek uit. Door bewust te blijven en je persoonlijke missie te vergelijken met je dagelijkse keuzes voel je meer tevredenheid en grip op je leven.

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.