Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Persoonlijk • 

Daar hou ik van: een boekhouder die met me meedenkt. Mij mailt en belt over facturen, kosten en btw-kwesties: 'Heb je nog kosten gemaakt voor je sportwerkzaamheden?' 'Weet je zeker dat die opleiding vrij is van btw?' 'Ik mis de kosten voor je internetaansluiting.'

Ik was het niet gewend. Mijn vorige boekhouder stelde nauwelijks aanvullende vragen over mijn administratie. Nu ben ik extra alert. Bewaar ik meer dan ik deed. En heb ik iemand die kritisch over mijn schouder kijkt om te controleren of mijn administratie wel in orde is.

Ik ben zuiniger op uitkeringsspecificaties van mijn ziektekostenverzekering (want kosten die niet worden vergoed kan mijn boekhouder blijkbaar gebruiken voor mijn inkomstenbelasting), benzinebonnen bewaar ik alsnog (voor de btw), en ook bonnetjes voor sportkleding verdwijnen niet na een maand linea recta de prullenbak in.

Het was even wennen. Na mijn overstap kreeg ik allerlei 'vervelende' vragen voor mijn kiezen. Wat heb je ontvangen aan zorgtoeslag? Heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Betaal je lijfrentepremie? En zo kreeg ik een hele waslijst met vragen waardoor ik gedwongen werd om minder 'luchtig' om te gaan met mijn administratie.

Tegelijkertijd werd ik geconfronteerd met een aantal kwesties waar ik liever niet aan denk. Mijn pensioen, arbeidsongeschikt raken en misschien iets minder relevant, mijn eigen administratieve chaos. Mijn boekhouder inspireert me om netter om te gaan met papierwerk. Nog een voordeel van een goede boekhouder!

 

Louise Hildebrand • 14-07-2008, 22:16
Over wie het gaat?

Administratiekantoor De Rijp
Boeijenstraat 36
1483 TJ De Rijp
admin.derijp@planet.nl
0299 675 570/06 54 35 74 04

Speciaal voor diegenen die nog een goede boekhouder zoeken :-)
Rick Faas • 07-07-2014, 14:14
Interessant! Zelf heb ik hele goede ervaringen met Online boekhouden van Offective. Dit is eenvoudig en compleet. Ideaal! Kijk maar eens op www.online-boekhouden-offective.nl Of klik hier.
Louise Hildebrand • 08-07-2014, 10:20
Inmiddels heb ik een andere boekhouder waar ik mee samenwerk, al jaren! Deze boekhouder kijkt vooral op een andere manier met me mee. Hij coacht me op gebied van ondernemerskwaliteiten, focus en doelgerichtheid. Verder denkt hij met me mee en spiegelt hij mijn vooruitgang. De cijfertjes zijn met andere woorden wel belangrijk, maar in mijn geval minder interessant omdat ik een relatief kleine administratie heb. Deze boekhouder, Edwin van Alphen, wil ik voorlopig zeker nog houden!

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.