Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Mental Fitness 4U • Relaties • 

Je hebt vrienden en vrienden. Dan heb je ook nog eens goede vrienden, oude vrienden en vrienden 'in wording'. De definitie van vriendschap is subjectief en vooral heel persoonlijk.

Voordat ik iemand een vriend noem, dan zijn we wel een tijdje verder. Binnen een week noem ik niemand een vriend. Binnen twee weken, een paar maanden of zelfs een half jaar is de kans dat ik iemand een vriend of vriendin noem ook erg klein.

Vriendschap moet groeien. En daarbij maakt het niet uit of ik een paar leuke afspraken heb gehad of dat ik met diegene gelinkt ben via LinkedIn, Hyves of Facebook.

Vriendschap is voor mij heel intiem. En ja, misschien kun je stellen dat ik voorwaarden stel aan vriendschap. Belangrijkste voorwaarde is dat ik energie krijg van het contact. Ik wil lol hebben, energie krijgen, geïnspireerd raken, groeien als mens, een goed gesprek kunnen voeren en vooral niet het gevoel hebben dat ik binnen de kortste tijd het hazenpad wil kiezen.

Vriendschap gaat over en weer. Het is geven en nemen. Dingen voor elkaar over hebben. Er voor elkaar zijn in goede en in slechte tijden. In goede tijden, dat is vaak de kunst niet. Maar zodra er iets ernstigs gebeurt, dan leer je je echte vrienden kennen, zo heb ik vooral van andere mensen begrepen.

Ik heb mazzel. Ik ben gezegend met een aantal zeer goede en 'gewone' vrienden om me heen. Kwaliteit boven kwantiteit is mijn stelregel. Liever een paar keer per jaar een fantastisch contact, dan elke week een oppervlakkig contact waar ik geen voldoening uit haal.

 

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.