Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Persoonlijk • 

Heel soms is het lekker om geen concrete opdrachten te hebben. Geen deadlines op korte termijn, geen e-mail of telefoontjes van klanten en geen gepieker als een klus niet naar wens gaat.

Dit jaar heb ik geen deadlines meer. Nieuwe opdrachten starten in het nieuwe jaar dus heb ik heerlijk de tijd om rond te snuffelen op internet. Eigenlijk voelt het als een mini-vakantie maar dan achter mijn pc. Ik laat me meeslepen door nieuwssites en interessante, niet-werkgerelateerde links. Klikkend op willekeurige doorlinks voel ik me totaal niet schuldig. Heerlijk zo at random rondsurfen en interessante weetjes opsnuiven! Ik kik op een doorlink, klik nog eens en nog eens...

En wat merk ik dan? Stiekem ben ik toch alvast bezig met opdrachten uit het nieuwe jaar. Tips die ik tegenkom en die ik kan gebruiken (snel toevoegen aan mijn Favorieten!), gedachtegangen die van volledige willekeur toch afdwalen naar een bepaalde opdracht. Nieuwe ideeën die opkomen en die ik vooral wil vasthouden.

Vrij zijn? Vakantie vieren achter mijn laptop? Mijn hersenen blijken niet zo te werken. Als een vlijtig robotje zoek ik onbewust (of toch bewust?) naar werkgerelateerde informatie. Misschien is het de hoogste tijd voor een vakantie in Verweggistan...

 

Xiwel • 19-12-2007, 12:42
Ik heb altijd begrepen dat geestelijke ontspanning alleen kan door lichamelijke inspanning. Dus even op de fiets naar de Schoorlse Duinen en daar alle trappen op en neer lopen. :-)

Louise Hildebrand • 19-12-2007, 13:48
Goed plan. Is weer eens wat anders dan de sportschool!

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.