Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Mental Fitness 4U • 

'Wat is mentale fitheid?' 'Het is toch niet zweverig?' 'Ben ik te oud om mee te doen?' 'Wat kan ik verwachten?' In dit blog geef ik antwoord op de meestgestelde vragen over de groepscursus Mental Fitness 4U.

Wat is mentale fitheid?

Mentale fitheid is fitheid van de geest. Het is jouw vermogen om een tevreden en gelukkig leven te leiden. Het zegt iets over de manier waarop je omgaat met tegenslag en hoe positief je in het leven staat. Lees dit blog om meer hierover te lezen. Ook lees je daar een aantal stellingen om een idee te krijgen van jouw mentale fitheid.

Kun je mentale fitheid trainen?

Ja. Net zoals je een spier sterker kunt maken door fysieke oefeningen te doen, zo kun je je mentale fitheid trainen.

Hoe dan?

Daar zijn verschillende manieren voor. In de cursus behandel ik de belangrijkste manieren. Hierbij combineer ik theoretische kennis met praktische tips. Daarnaast ga je vooral zelf aan de slag door bijvoorbeeld doelen te stellen die jouw mentale fitheid versterken.

We gaan toch niet alleen over problemen praten?

We kijken vooral naar waar je nu staat en waar je heen wilt gaan. Wat zou je bijvoorbeeld anders willen zien? Wat zou je willen voelen? Mijn insteek is en blijft altijd positief. We gaan zeker niet wroeten in het verleden. Ik streef ernaar dat de sfeer binnen elke sessie inspirerend en energiek is.

Is Mental Fitness 4U zweverig?

Nee. Ik ben iemand die praktisch en doelgericht werkt. Zo ook tijdens mijn cursussen. Ik wil de cursus toegankelijk houden voor iedereen. Dat betekent dat elke sessie op een duidelijke, heldere, niet-zweverige manier wordt gebracht. Door de jaren heen is de cursus nog scherper, krachtiger en effectiever geworden.

Ik ben over de 50. Ben ik te oud?

Mijn oudste cursist tot nu toe is 74. Je bent nooit te oud om te werken aan je mentale fitheid of om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

Wat kan ik verwachten?

In drie sessies van 2 uur krijg je theoretische kennis en tips. Daarnaast ga je onder mijn begeleiding aan het werk met jouw persoonlijke doelen. Ik geef opdrachten mee naar huis zodat je thuis werkt aan je mentale fitheid. Want hoe mentaal fit jij bent (en blijft!), dat heb je zelf in de hand. Het is geen cursus waarbij je alleen maar hoeft te luisteren. Je moet bereid zijn om eerlijk naar jezelf, jouw leven, jouw keuzes en jouw denkwijze te kijken. Bekijk ook de online folder voor de inhoud van elke sessie.

Hoeveel mensen doen mee?

In de aankomende groepscursussen is ruimte voor maximaal 4 personen. Zo kan ik veel persoonlijke aandacht geven.

Voor wie is de cursus geschikt?

De cursus is vooral geschikt als je de kwaliteit van je leven wilt verbeteren, je veerkracht wilt versterken, of als je ge:interesseerd bent in persoonlijke ontwikkeling op een breed vlak. Je maakt namelijk kennis met verschillende theorieën en visies op gebied van geluk en je mentale fitheid.

Wat is het resultaat van de cursus?

Je krijgt meer inzicht in jezelf en de manieren waarop je jezelf een goed gevoel kunt geven. Je leert beter omgaan met tegenslag, leert positiever naar dingen te kijken en voorkomt dat je in een negatieve gedachtespiraal terecht komt. Na deze cursus heb jij alle kennis en handvatten om jouw mentale fitheid en dus de kwaliteit van jouw leven voorgoed te verbeteren.

Wat kost het?

Deelname aan een groepscursus in september of oktober 2013 kost 199 euro.

Ben je overtuigd en wil jij jouw mentale fitheid een enorme boost geven? Schrijf je dan snel in voor een van de aankomende cursussen. Wees er wel snel bij want enkele cursussen zitten bijna vol! Kijk hier voor de data, nog wat extra informatie over de cursus en enkele persoonlijke reacties van cursisten. Je kunt een mail sturen naar: louise@louisehildebrand.nl of bellen naar 06 52 33 68 90.

 

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.