Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Grenzen verkennen • Ondernemer • 

Ja, ik ben aan de Twitter. Sinds gisteren om precies te zijn. Puur uit nieuwsgierigheid en omdat ik benieuwd ben wat het me zal brengen. Nee, ik heb geen 'plan de campagne' bedacht. Geen idee of ik nu goed of niet goed bezig ben. Is dat niet gewoon de beste manier om te starten?

Gluren bij de buren. Je krijgt een kijkje in hun leven, in hun gedachten, ideeën en gevoelens. Zelf vind ik het vooral leuk om geïnspireerd te raken. Dus ben ik op zoek gegaan naar mensen die quotes plaatsen of me dingen geven om over na te denken. Zo simpel is dat nog niet.

Als leek verdwaal je in alle icoontjes, profielen en suggesties. Top tweets, leuk, maar waarschijnlijk niet de tweets waar ik op zit te wachten. Beste manier is om iemand die je kent te vragen om je wegwijs te maken op Twitter. Ik weet dat Andu op Twitter zit, dus heb ik haar een mail gestuurd. Direct heb ik een aantal followers. Bizar grappig!

Wat bezielt mensen om te twitteren? Wat maakt een tweet interessant en wat niet? Dat is natuurlijk persoonlijk. Ik weet wat ik eruit wil halen. Inspiratie en ideeën. Maar waarom zouden andere mensen mij willen volgen? En wordt mijn volgende missie om zoveel mogelijk followers te krijgen?

Moet ik nu denken aan marketing voor mijn business (missschien handig). Ego-voeding? (hoe meer mensen me volgen hoe meer bestaansrecht ik heb?) Of gewoon fun (omdat je het leven vooral niet al te serieus moet nemen)?

Nieuwsgierig naar mijn hersenspinsels: check mijn Twitteraccount.

 

Witlof • 15-12-2010, 20:10
Ik dacht al waar blijft ze...
Louise Hildebrand • 16-12-2010, 10:03
Als ik wat doe, dan wil ik er ook voor gaan. Kennelijk was ik er nog niet aan toe ;-)
Joop • 16-12-2010, 17:07
@Louise, Ik denk dat je hier eigenlijk al antwoord heb op gegeven, je weet namelijk al wat je er mee wil bereiken alleen is het best moeilijk op een social site als twitter, er dingen uit te halen waar je baat bij hebt heb ik het idee.
Louise Hildebrand • 16-12-2010, 18:03
In het begin is het inderdaad een groot doolhof (nog steeds wel een beetje). Ik wist niet waar ik moest beginnen. Hoe vind ik Twitteraccounts die mij inspireren? Op een gegeven moment heb ik schrijvers gezocht van boeken die ik lees. Via die Twitteraccounts kreeg ik suggesties voor soortgelijke accounts en zo bouw je je eigen netwerk op van (voor jou) inspirerende mensen. Je kunt ook alleen mensen 'volgen' als je zelf niet graag tweets/berichten plaatst.

Maar, ik wil er nog graag het fijne van leren. Inmiddels heb ik wel leuke interacties gehad met mensen die ik voorheen niet kende. Dat maakt Twitter voor mij erg verrassend.

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.