Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
26| 04| 10
Rubriek: Communicatie • Marketing • 

Laatst hoorde ik via via een opmerking over mijn website. Kennelijk was het voor diegene die de opmerking maakte (iemand die websites ontwikkelt) niet meteen duidelijk wat ik doe op ondernemersgebied. De vormgeving is erg persoonlijk, verre van zakelijk en prominent komt mijn dienstenaanbod niet in beeld.

Althans, niet op de homepage. Eén klik verder en een bezoeker kan lezen wat ik te bieden heb. Is het dan zo onduidelijk wat ik doe?

Via mijn blog wil ik mensen bewust maken, prikkelen en inspireren. Al raak ik een seconde het leven van een ander, op dat moment is mijn doel bereikt. Zichtbaar of onzichtbaar. Misschien zorg ik voor een lach, een aha-moment of een moment van bezinning. Misschien wek ik wel irritatie op, of juist herkenning. Gewoon omdat er bij mij op dat moment iets te binnen schiet wat ik graag wil delen met iedereen die daarin geïnteresseerd is.

En ja, toevallig ben ik ook ondernemer, zzp'er of freelancer. Hoe je het ook wil noemen. Vinden mensen mijn homepage interessant, dan kunnen ze verder klikken. De kans dat ik klanten aantrek die bij me passen is naar mijn mening op deze manier groter.

 

Xiwel • 26-04-2010, 11:38
Ik begrijp de reactie wel. Je website toont zich primair als weblog. Mensen moeten op 'Over mij' klikken om bij je werkzaamheden te komen. 'Over mij' is echter een algemeen voorkomend iets op veel weblogs en het verteld iets over de leeftijd, hobbies en de schoenmaat van de weblogger (m/v).

Iemand die geïnteresseerd is in je zakelijke actieviteiten zal dus niet zo snel op het idee komen om dit te zoeken onder de knop 'Over mij'. Die knop had je beter 'Mijn bedrijf' of zo kunnen noemen.

Louise Hildebrand • 01-05-2010, 10:59
Goed punt om over na te denken. Misschien moet ik de knop veranderen in: mijn dienstenaanbod? Of mijn werkzaamheden? Bedrijf klinkt voor mij zo: 'Ik heb een zaak met honderd man personeel.'

Overigens staat op de homepage links boven wel coaching, training, tekst & redactie. Of is dit te onduidelijk?
Xiwel • 01-05-2010, 12:46
Ik heb nog eens gekeken. Volgens mij is het meest opvallende dat je een bedrijfje hebt het kvk-nummer. Ik denk dat er tussen BLOG en OVER MIJ een vakje zou moeten met bijvoorbeeld MIJN WERK.

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.