Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
24| 08| 09
Rubriek: Coaching • 

Je kunt mijn 'dertigerscrisis' ook heel anders bekijken. Ik fröbel niet zomaar aan, ik heb verschillende talenten waaruit ik kan kiezen. Wat voor mij eenvoudig is, is voor anderen een hels karwei. Neem nou het op papier zetten van iets wat je in je hoofd hebt. Of iets kort en bondig formuleren. Waar anderen uren over doen, heb ik binnen no time gepiept.

Of bijvoorbeeld het lesgeven en coachen. Alles in de juiste combinatie gieten is niet zo eenvoudig als het lijkt. Je moet èn duidelijke aanwijzingen geven, een goede techniek laten zien, de essentie van het programma tonen, mensen op hun gemak stellen, ze motiveren èn het beste uit ze halen. Juist nu ik mensen opleid tot instructeur merk ik dat dingen die mij weinig moeite kosten, heel moeilijk kunnen zijn.

Hoe makkelijker je iets afgaat, hoe meer talent je ergens voor hebt. De vaardigheden of trucjes kosten je nauwelijks tot geen moeite. Het kan zelfs zo zijn dat je er niet eens bij stilstaat dat je ergens talent voor hebt, gewoon omdat het zo'n tweede natuur voor je is. En dat kan van alles zijn, van luisteren tot 'gewoon' waarnemen. Misschien ben je wel heel creatief of ben je een kei in het overtuigen van mensen.

Kennelijk heb ik meerdere talenten waar ik dankbaar gebruik van maak. Dat ik twijfel heeft meer te maken met een luxeprobleem en geeft me gelijk inzicht in een talent dat ik niet bezit: snel keuzes maken.

 

Witlof • 31-08-2009, 18:15
Je bent een bevoorrecht mens.
Louise Hildebrand • 01-09-2009, 08:50
Dank je, leuk dat je dat zegt! :-)
Bianca • 11-12-2009, 15:57
Hai Louise,

Weet eigenlijk niet eens hoe ik op je site terecht ben gekomen (via google les mills ingetikt en verder en verder geklikt) maar wil je even een compliment geven voor je leuke en heldere manier van schrijven. Bovenstaand bericht en je eigen verhaal hebben me echt geraakt en motiveren me... Ik heb een opleiding toerisme gedaan, daarna een opleiding sociaal pedagogisch hulpverlening, en ben toen drie jaar gaan reizen, elke paar maanden een andere bestemming voornamelijk om te entertainment en dansen... Heel leuk maar ben nu weer in Nederland en zit even vast: wat wil ik verder? Hulpverlening, dansen, reizen of Nederland, nog een opleiding...whaa?! Vind het leuk om te lezen dat ik niet de enige ben met zo'n "bijzondere cariere" en ja, ik heb gewoon ook meerdere talenten! :) Wie weet komen we elkaar nog wel eens tegen in de Les Mills wereld, want dat is waar ik nu het meest naar toe neig, nog even onderzoeken hoe dat allemaal gaat en of het mogelijk is... In ieder geval bedankt voor je woorden!
Louise Hildebrand • 14-12-2009, 11:58
Hoi Bianca,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat en dat ik je heb geraakt en gemotiveerd. Dat doet me goed :-) Dit geeft mij een boost om dit weblog verder te ontwikkelen en mensen zoals jij te inspireren. Als je vragen hebt over Les Mills, mail me gerust. Mischien kan ik je concrete tips geven!

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.