Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Persoonlijk • 

Zakelijk webloggen heeft veel voordelen. Je bent goed vindbaar op het web en opdrachtgevers krijgen een goed beeld van je persoonlijkheid en kennis. Dit laatste heeft een bijkomend voordeel. De kans op een klik wordt aanzienlijk vergroot. Wat bedoel ik hiermee?

Iedereen die blogt doet dit op zijn of haar unieke manier. Van vormgeving tot keuze van onderwerp en schrijfstijl, via deze aspecten toon je als weblogger een stukje persoonlijkheid en deskundigheid. Dat betekent dat potentiële opdrachtgevers meer richtlijnen hebben om (in mijn geval) een tekstschrijver, coach of trainer te kiezen. Richtlijnen die in feite belangrijker zijn dan puur een professioneel ogende website. Potentiële klanten vinden je wellicht innemend, aardig, deskundig of gewoon leuk en lekker schrijven.

Uiteraard is er een keerzijde. Misschien is een opdrachtgever helemaal niet gecharmeerd van je schrijfstijl. Vinden ze je als persoon en schrijver kortaf, koud en zakelijk. Zijn ze geshockt door een bepaald bericht. Of vinden ze het niet van professionaliteit getuigen dat je inzicht biedt in je eigen onderneming.

Toch is zo'n afknapper voor zowel de ondernemer als de opdrachtgever best handig. Het kan slechte matches en tijdslurpende investeringen van beide kanten voorkomen. Is er een klik, dan is de kans op een vruchtbare samenwerking het grootst. En zeg nou zelf, is dat niet iets wat zowel een opdrachtgever als -nemer wil?

 

Martin • 16-06-2007, 14:55

En wat heeft deze blog al rechtstreeks aan opdrachtgevers opgeleverd? (Vroeg hij nieuwsgierig aan de doctorandus).
Louise Hildebrand • 18-06-2007, 11:15
Eén van de grootste opleidings- en adviesbureaus op gebied van persoonlijke ontwikkeling en organisatieontwikkeling: Schouten & Nelissen. Mijn contactpersoon zocht via Google een tekstschrijver, tikte de zoektermen Coaching en Tekstschrijver in en kwam op mijn weblog terecht. Juist omdat mijn manier van schrijven haar aansprak, besloot ze me te benaderen. Zij inspireerde me ook voor dit blog, juist omdat ik met haar die klik voel!

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.