Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Bewustwording • Communicatie • Mental Fitness 4U • 

Soms kan het snel gaan. Zo ben ik aan het brainstormen over een training om mensen mentaal fitter te maken en zo is de eerste training achter de rug. Zondag start de tweede training op de Sportlagune en per 19 maart staat nu ook een training gepland op gezondheidscentrum Fysio Fitness te Alkmaar.

Steeds meer krijgt de training handen en voeten, weet ik beter hoe ik vragen moet beantwoorden en weet ik te vertellen waarom het goed is als mensen deze training volgen. Zonder opdringerig te zijn, zonder ze iets te willen aansmeren. Eigenlijk is het concept simpel: wie wil er nou geen gelukkig leven leiden? Een leven waarin je precies weet wat je wilt en daarnaar handelt. Een leven waarin je weet hoe je moet omgaan met tegenslagen. En een leven waarin je weet hoe het menselijk brein werkt zodat denkfouten geen kans krijgen om jou op het verkeerde been te brengen.

Vandaag kreeg ik per mail de vraag die ik nog niet eerder hoorde: wat is je doelgroep? Een voor de hand liggende, briljante vraag. Want ja, op wie richt ik me nou eigenlijk? Persoonlijk denk ik dat iedereen profijt heeft van deze training, juist omdat iedereen in deze training bewuster wordt van zichzelf. In deze hectische tijd verliezen mensen zich vaak in hun gezinsleven, werk of andere bezigheden. Wie staat er tegenwoordig nog echt stil bij zichzelf?

Vraag een gemiddelde mens of hij zichzelf kent, dan antwoordt 9 van de 10: ja. Maar is dat echt zo? Kun jij bijvoorbeeld binnen een minuut en zonder te aarzelen 5 positieve dingen van jezelf opnoemen? Of ben je eerder geneigd om alle negatieve dingen van jezelf op te noemen?

Kun je überhaupt weten hoe je reageert als er iets gebeurt wat nog nooit eerder is gebeurd? Je kunt raden hoe je reageert, maar zeker weten doe je dat niet. Totdat het moment daadwerkelijk daar is...

Jezelf leren kennen is een levenslang proces. Als je genoegen neemt met het antwoord: 'Tuurlijk ken ik mezelf, ik hoef niet naar mezelf te kijken', ontneem je jezelf de kans op persoonlijke groei.

 

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.