Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
04| 06| 07
Rubriek: Persoonlijk • 

Er zijn van die dagen dat ik wél een bericht wil plaatsen, maar geen idee heb waar ik over zal schrijven. Geen onderwerp dat me verbaast, pakt, fascineert of waar ik m'n mening over wil uiten. Geen briljante of op z'n minst acceptabele ingeving, maar wel schrijfkriebels. Alle ideeën verdwijnen linea recta mijn denkbeeldige prullenbak in. Het oordeel is hard: I suck!

In bed overpeins ik mijn writersblock. Wat nu? Mensen vertellen hoe druk ik het heb met interviews afnemen? Lekker 'op de borst klopperig'. Irritatie uiten over een bepaalde klant? Ja, superonderwerp, maar niet zo handig als een klant zich in het verhaal herkent. Administratierompslomp? BORING!

Uit onrust word ik vroeg wakker. Dan maar gewoon tikken en kijken waar het schip strandt. Zoals nu. Op zo'n moment heb ik geen idee waar het bericht naartoe leidt (of het überhaupt wel ergens toe leidt!). Dat zie ik achteraf. Als het nalezen begint. Het knippen, plakken, aanscherpen en schrappen.

Misschien ben ik wel te streng voor mezelf. Zakelijk webloggen is anders dan webloggen op Hyves of teksten schrijven voor klanten. Soms is het supereenvoudig en heb ik binnen vijf minuutjes wat geschreven, soms (zoals nu en vorige week) kan ik niets 'zinnigs' verzinnen. En zie daar, heb ik vandaag toch nog een aardig weblogbericht eruit weten te persen!

 

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.