Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Training • 

'Zeg, wat belet je om gitaarlessen te nemen?' Lachend kwam dame S. na de les naast me naast. Mijn verbaasde gezicht motiveerde S. om haar terloopse opmerking toe te lichten. ' Ja inderdaad, ik heb je weblog weer ontdekt!'

Het was niet raar dat ik zo reageerde. Mijn verbaasde reactie was het gevolg van een eerder gesprek waarin S. vroeg waarom ik geen blogjes meer plaatste. ' Jawel hoor, antwoordde ik. ' Alleen even niet meer op Hyves, maar op mijn zakelijke website.'

' Ja, maar je zakelijke website is zo... zakelijk', waarbij ze een gezicht trok dat boekdelen sprak. Voor mij was haar gezichtuitdrukking maar voor één uitleg vatbaar. Ze vond mijn website saai. En dat ondanks het feit dat ze zelf ook ondernemer is. Eerlijk is eerlijk, deze zin bleef een hele tijd door mijn hoofd rondspoken. Blijkbaar heb ik me er ook door laten beïnvloeden want volgens S. is mijn weblog een stuk leuker geworden. ' Tuurlijk zitten er nog steeds écht zakelijke berichtjes tussen, maar ook andere...', vertrouwde S. me toe.

Het grappige is dat ik ook een beter gevoel heb over mijn weblog. Misschien laat ik de touwtjes iets meer veren. Schrijf ik meer over onderwerpen die spontaan in me opkomen en over 'gewone' gesprekken. Gesprekken die weliswaar in zakelijke context zijn gehouden, maar niet direct (of misschien juist wel?) werkgerelateerd zijn.

Regels zijn er om overschreden te worden (roept mijn opstandige ik). Een zakelijk blog om puur en alleen mijn 'expertise' te tonen ligt me blijkbaar minder goed. Belevenissen, gesprekken, gedachten of meningen: ik vind het veel leuker om dat soort dingen te delen. En of dat nog steeds zakelijk bloggen is? Ach, laat ik voor nu het hokjesdenken loslaten en gewoon op m'n gevoel afgaan. Dat maakt bloggen voor mij een stuk leuker èn makkelijker.

 

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.