Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.

Diensten

Minder onrust en stress. Minder negatief denken. Meer positiviteit. Minder ziekteverzuim en eerder herstellen van ziekte. Ik help organisaties en werknemers om dit te bereiken. Mijn kernwoorden zijn: praktisch, doelgericht en niet zweverig. Mijn uitgangspunt: mentale fitheid en het versterken van deze mentale fitheid.

Na 14 jaar zzp'er schap heb ik besloten om als psycholoog in loondienst te gaan bij HumanCapitalCare. Klik HIER om mijn blog hierover te lezen. Daar zal ik mensen 1-op-1 begeleiden en op preventief gebied interventies ontwikkelen. Je kunt altijd contact met me opnemen om te kijken of ik via HumanCapitalCare jouw organisatie verder kan helpen op gebied van duurzame inzetbaarheid. E-mail: l.hildebrand@humancapitalcare.nl of info@louisehildebrand.nl.

Deze website blijft online. Het bevat een schat aan blogs en radiouitzendingen die bezoekers verder kan helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Ook zal ik blijven bloggen over onderwerpen die mij interesseren waaronder relaties, stress, werk en privé en het ouderschap. Kijk rustig rond en laat je inspireren door alle informatie!


Kijk op mijn blog (bijna 700 blogs) volg me op social media (LinkedIn, Facebook, Twitter, Instagram) of luister naar een van mijn mijn radio-uitzendingen. Lees onder de button Over mij meer over mijn opleidingen, ervaring en visie. Het social media platform waar ik het meest actief op ben is LinkedIn. Stuur gerust een verzoek om te connecten!

1-op-1 coaching

Voel jij veel onrust? Ben jij iemand die veel negatieve gedachten heeft? Vind je het moeilijk om te genieten van kleine dingen? Of heb jij voor je gevoel alles maar ben je toch niet happy? Dan kan het zinvol zijn om jouw mentale fitheid te trainen.

Wat is mentale fitheid?
Mentale fitheid is het vermogen om tevreden en gelukkig te zijn met wie je bent, wat je hebt en wat je doet. Het betekent dat je rust voelt, negatieve gedachten onder controle hebt en dat je kunt genieten van kleine dingen. Het betekent ook dat je goed kunt omgaan met tegenslagen en dat je ondanks vervelende dingen toch optimistisch blijft.

Sommige mensen kunnen dit beter dan andere mensen. Maar ook jij kunt jouw mentale fitheid versterken. Want net zoals een spier is mentale fitheid te trainen. Bekijk ook onderstaande video over mentale fitheid.

Aanpak coachings- en trainingstraject
Via een coachings- en trainingstraject van 6 sessies versterk jij jouw mentale fitheid. Vergelijk het met het trainen van je lichaam. Net zoals je jouw lichaam via een trainingsschema sterk kunt maken, bijvoorbeeld om een marathon te lopen, zo kun je ook je brein trainen. Je brein leert om positiever in het leven te staan, negatieve gedachten onder controle te houden en om meer te genieten van kleine dingen.

Elke sessie heeft 1 bepaalde focus
Elke sessie staat in het teken van een bepaald onderwerp. Onderwerpen die aan bod komen zijn: waar word jij echt blij van? Hoe kun je zorgen dat negatieve gedachten niet jouw leven gaan beheersen? Hoe kun je leren om te genieten van kleine dingen? Hoe kun je ervoor zorgen dat je meer rust en tevredenheid in je leven voelt? Hoe kun je bepaalde gedragspatronen op je werk of privé doorbreken? Tussen de sessies door krijg je opdrachten om je brein te trainen. Hoewel het basistraject voor iedereen hetzelfde is, wordt het traject ook aangepast aan jouw persoonlijke behoeften. Deze behoeften worden tijdens het eerste gesprek vastgesteld.

Resultaten
Na 6 sessies is jouw basisgevoel van tevredenheid flink versterkt. Jij weet precies wat je moet doen om jouw mentale fitheid te trainen en te onderhouden. Daarna is het belangrijk om alle kennis die je krijgt te blijven toepassen. Want net zoals jouw conditie achteruitgaat als je stopt met sporten, zo kan het zijn dat jouw basisgevoel van geluk na verloop van tijd minder wordt. Tijdens het traject wordt hier uitgebreid aandacht aan besteed zodat jouw mentale fitheid goed blijft.

Voor wie is dit traject geschikt?
Dit traject is vooral geschikt voor mensen die maatschappelijk gezien succesvol zijn, maar ondertussen (om wat voor reden dan ook) niet tevreden en niet gelukkig zijn. Daarnaast is het traject geschikt voor mensen die vaak negatief denken of telkens tegen bepaalde vervelende gedragspatronen lopen (bijvoorbeeld pleasegedrag).

Voor wie is dit traject minder geschikt?
Dit traject is niet geschikt voor mensen met ernstige trauma's of een onverwerkt verleden. Ook is het traject niet geschikt voor mensen met een ernstig psychiatrisch ziektebeeld.

Ben je geïnteresseerd?
Stuur dan gerust geheel vrijblijvend een e-mail naar info@louisehildebrand.nl of bel naar 0413 795 189 of 06 52 33 68 90. Als ik denk dat ik je verder kan helpen ontvang je per e-mail een inschrijfformulier en plannen we een eerste sessie. Als ik denk dat ik je niet verder kan helpen, dan verwijs ik je door. Tijdens een eerste sessie wordt direct een start gemaakt om jouw probleem aan te pakken. Daarnaast krijg je meer informatie over mijn visie, mijn werkwijze en het traject. Je krijgt meteen je allereerste positieve boost. 

Als je besluit om het hele traject te doorlopen, dan volgen er nog 5 sessies verspreid over ten minste 6 weken. Op deze manier ga je actief aan de slag met het trainen van je mentale fitheid en kun je nog beter het trainingseffect ervaren.

Skype-coaching
Woon je ver weg? Maar ben je toch geïnteresseerd in het Mentaal Fit-traject? Dan bestaat de mogelijkheid om dit traject via Skype te volgen. De effecten zijn precies hetzelfde, net als de werkwijze. Bij voorkeur wordt het eerste gesprek wel 1-op-1 gepland.

Meer informatie
Mocht je na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, stuur gerust een e-mail. Je kunt ook een van mijn 670 blogs lezen. Bijvoorbeeld:

Druk en onrustig in mijn hoofd
Waarom ben ik niet gelukkig (1)
Waarom ben ik niet gelukkig? (2)
Ik weet niet wat ik wil
Ik weet nog steeds niet wat ik wil
Tips voor meer geluk: shit happens
Tips voor meer geluk: geld maakt (niet) gelukkig

Luister ook eens naar een van mijn radio-uitzendingen. Bijvoorbeeld:

Druk en onrustig in mijn hoofd

Prestatiedruk en faalangst
Authentiek en jezelf zijn