Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.

Diensten

Minder onrust en stress. Minder negatief denken. Meer positiviteit. Minder ziekteverzuim en eerder herstellen van ziekte. Ik help organisaties en werknemers om dit te bereiken. Mijn kernwoorden zijn: praktisch, doelgericht en niet zweverig. Mijn uitgangspunt: mentale fitheid en het versterken van deze mentale fitheid.

Na 14 jaar zzp'er schap heb ik besloten om als psycholoog in loondienst te gaan bij HumanCapitalCare. Klik HIER om mijn blog hierover te lezen. Daar zal ik mensen 1-op-1 begeleiden en op preventief gebied interventies ontwikkelen. Je kunt altijd contact met me opnemen om te kijken of ik via HumanCapitalCare jouw organisatie verder kan helpen op gebied van duurzame inzetbaarheid. E-mail: l.hildebrand@humancapitalcare.nl of info@louisehildebrand.nl.

Deze website blijft online. Het bevat een schat aan blogs en radiouitzendingen die bezoekers verder kan helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Ook zal ik blijven bloggen over onderwerpen die mij interesseren waaronder relaties, stress, werk en privé en het ouderschap. Kijk rustig rond en laat je inspireren door alle informatie!


Kijk op mijn blog (bijna 700 blogs) volg me op social media (LinkedIn, Facebook, Twitter, Instagram) of luister naar een van mijn mijn radio-uitzendingen. Lees onder de button Over mij meer over mijn opleidingen, ervaring en visie. Het social media platform waar ik het meest actief op ben is LinkedIn. Stuur gerust een verzoek om te connecten!

Bedrijven coaching en training

Ervaar je veel stress vanwege je werk? Kan jouw afdeling wel wat teambuilding gebruiken? Kun je moeilijk met onzekerheid omgaan vanwege een reorganisatie? Of blijf je hangen in negatieve gedachten? Dan is versterking van jouw mentale fitheid misschien wel een goede oplossing!

Praktisch en doelgericht
In de methode Mental Fitness 4U leer je stapsgewijs om jouw mentale fitheid te versterken. Jouw positiviteit krijgt vanaf de eerste sessie een enorme boost. Je leert wat mentale fitheid is en hoe jij er op dit moment voor staat. Je leert jouw persoonlijke kwaliteiten kennen en je schrijft een werkgerelateerde missie. Wat zou jij op je werk willen bereiken? Welke problemen wil je aanpakken? En hoe ga je dat precies doen? Je leert om concrete, haalbare doelen te stellen zodat jouw tevredenheid stijgt.

Positief denken
In de volgende stap wordt uitgebreid ingegaan op het brein, gedachten en optimistisch denken. Optimistisch denken is het vermogen om bij tegenslagen positief te blijven, zonder de tegenslag te ontkennen. Je krijgt inzicht in hoe gedachten ontstaan en hoe je geneigd bent om allerlei onrealistische denkfouten te maken. Je krijgt tips om deze denkfouten op een goede manier aan te pakken en je leert omgaan met stress en piekergedrag.

Van druk naar rustig
De derde stap staat in het teken van bewust werken en leven. Verschillende verplichtingen roepen hierbij om jouw aandacht: werk, collega's, je gezin, vrienden, een verhuizing of misschien wel je mobiele telefoon. Een hectisch leven zorgt voor een druk en chaotisch hoofd. Werk en privé zijn niet altijd los te koppelen van elkaar. Door goed om te gaan met je tijd verminder je irritatie en rusteloosheid. Bekijk ook de brochure van Mental Fitness 4U.

De resultaten
- Je voelt minder stress en onrust
- Je laat je minder beïnvloeden door negatieve gedachten
- Je voelt een betere balans tussen werk en privé
- Je voelt meer positieve energie
- Je laat je minder snel leiden door externe dingen zoals je mobiele telefoon

Voor wie is Mental Fitness 4U vooral geschikt?
- Als je veel stress en onrust ervaart
- Als je veel twijfelt en besluiteloos bent
- Als je vaak negatief denkt
- Als je voor je gevoel alles hebt maar niet gelukkig bent
- Als je burnout klachten ervaart
- Als je werksituatie ingrijpend is veranderd (bijvoorbeeld door een reorganisatie).

Lees ook dit blog. Hier ga ik in op de meestgestelde vragen over deze methode.

Werkwijze en wat je kunt verwachten
Via de mail of telefonisch hoor ik graag waar je tegenaan loopt. Tijdens dit contactmoment beoordelen we samen of ik je verder kan helpen. Zo ja, dan ontvang je een inschrijfformulier en wordt een eerste sessie ingepland. In deze eerste sessie kun je definitief beslissen of je het volledige Mentaal Fit traject wilt doorlopen. Op verzoek verzorg ik dit trainings- en coachingstraject binnen de organisatie. Bij voorkeur worden de 3 sessies in 6 sessies doorlopen. Deze sessies worden verspreid over 3 maanden om te zorgen voor een optimaal effect. Na 6 maanden wordt er eventueeel een Mentaal Fit Boost Sessie ingepland om eventuele obstakels te bespreken.

Reacties van deelnemers
Lees in dit blog verschillende reacties op Mental Fitness 4U. Hieronder korte statements van overige deelnemers:

'Ik zat thuis met een burn-out. Al tijdens de eerste sessie kreeg ik meer grip op mijn situatie en voelde ik me beter.'
'Ik piekerde erg veel. Nu weet ik hoe ik ermee om moet gaan en zit mijn hoofd vol positieve dingen!'
'Ik heb veel aan de training gehad. Ik ben me bewust van mijn denkfouten en weet hoe ik met negatieve gedachten moet omgaat.'
'Aanvankelijk was ik sceptisch over de methode. Maar dit gevoel verdween snel naar de achtergrond. Ik heb me sinds tijden niet meer zo goed gevoeld.'
'Ik had veel onrust maar wist niet waar die onrust vandaan kwam. Door Mental Fitness 4U ben ik erachter gekomen wat er aan de hand is.'
'Ik ben bewuster van negatieve gedachtes en kan meer genieten van kleine dingen.'
'Had ik deze training maar 20 jaar terug gedaan.'
'Ik ben positiever en weet beter wat ik wil.'
'De training wordt op een inlevende, beeldende, begripvolle, deskundige en zeer effectieve wijze gebracht. Ik heb veel trainingen gevolgd, maar over deze training heb ik een oprecht goed en positief gevoel.
'Alles valt op z'n plek. Door de training weet ik wat ik moet doen om somberheid te bestrijden.'
'Ik heb 25 jaar gedacht dat er iets mis is met mij. Nu weet ik beter! Er is niks mis met mij. Ik wist gewoon niet hoe ik mezelf gelukkig moest maken.'

Blogs over Mental Fitness 4U
Mentaal fit en sterk, jij bepaalt
Help, ik hou het niet vol. Over zelfsaboterend gedrag
Piekeren en negatieve gedachten
Snelle tips om je goed te voelen
Controledrang en flexibiliteit
Persoonlijke missie voor meer geluk
Over positief denken, burn-out en bewustzijn
Voor altijd gelukkig, hoe doe je dat?
De illusie van je altijd goed voelen
Wie kijkt er tegenwoordig nog naar zichzelf?
Wat is dat dan, Mental Fitness?
Wat een Mental Fitness 4me uitdaging!
Nieuwe training: Mental Fitness 4U

Wil je meer weten over mijn expertise en achtergrond? Kijk dan hier. Ik combineer bij al mijn trainingen en presentaties wetenschappelijk onderbouwde psychologische kennis met praktijkervaring en een flinke dosis enthousiasme.

Heb jij interesse om 1-op-1 of in groepsverband gecoacht en getraind te worden? Of wil je jouw medewerkers mentaal fit en gezond trainen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op.