Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.

Diensten

Minder onrust en stress. Minder negatief denken. Meer positiviteit. Minder ziekteverzuim en eerder herstellen van ziekte. Ik help organisaties en werknemers om dit te bereiken. Mijn kernwoorden zijn: praktisch, doelgericht en niet zweverig. Mijn uitgangspunt: mentale fitheid en het versterken van deze mentale fitheid.

Na 14 jaar zzp'er schap heb ik besloten om als psycholoog in loondienst te gaan bij HumanCapitalCare. Klik HIER om mijn blog hierover te lezen. Daar zal ik mensen 1-op-1 begeleiden en op preventief gebied interventies ontwikkelen. Je kunt altijd contact met me opnemen om te kijken of ik via HumanCapitalCare jouw organisatie verder kan helpen op gebied van duurzame inzetbaarheid. E-mail: l.hildebrand@humancapitalcare.nl of info@louisehildebrand.nl.

Deze website blijft online. Het bevat een schat aan blogs en radiouitzendingen die bezoekers verder kan helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Ook zal ik blijven bloggen over onderwerpen die mij interesseren waaronder relaties, stress, werk en privé en het ouderschap. Kijk rustig rond en laat je inspireren door alle informatie!


Kijk op mijn blog (bijna 700 blogs) volg me op social media (LinkedIn, Facebook, Twitter, Instagram) of luister naar een van mijn mijn radio-uitzendingen. Lees onder de button Over mij meer over mijn opleidingen, ervaring en visie. Het social media platform waar ik het meest actief op ben is LinkedIn. Stuur gerust een verzoek om te connecten!

Training mentale fitness op het werk

Elke organisatie profiteert van mentaal fitte mensen. Medewerkers werken beter samen, er is minder ziekteverzuim en de arbeidsproductiviteit ligt hoger vergeleken met een organisatie waar medewerkers niet mentaal fit zijn. Ook de overheid benadrukt het belang van mentaal gezonde medewerkers:

'Mensen met een goed ontwikkeld mentaal vermogen hebben een kleiner risico op het krijgen van psychische klachten en stoornissen. Een slimme werkgever investeert in de mentale fitheid van zijn medewerkers. Dat is goed voor de medewerkers, maar ook voor de organisatie als geheel.' (Zie het volledige artikel)

Krachtig, inspirerend en effectief!
In een trainingstraject van 3 a 4 sessies maken medewerkers kennis met mentale fitheid. Waarom is het belangrijk om mentaal fit te zijn? Wat houdt dat precies in: mentaal fit zijn op het werk? En hoe kun je deze kennis concreet toepassen op het werk? Verder wordt er ingegaan op stress en hoe je negatieve gedachten effectief kunt aanpakken. Theorie en praktijk worden in een unieke mix gegoten waarbij de nadruk ligt op het inspireren van medewerkers. Medewerkers zijn uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor het trainen van hun mentale fitheid!

Bij het traject houd ik rekening met de specifieke branche, de afdeling of problemen waar medewerkers mee te maken hebben. Praktisch, doelgericht, interactief en niet-zweverig zijn mijn kernwoorden. Geen enkel traject is hetzelfde!

Mogelijke onderwerpen
Verschillende onderwerpen kunnen extra aandacht krijgen. Denk aan onderwerpen zoals:

- omgaan met hoge werkdruk
- goed communiceren met collega's
- negatieve sfeer verbeteren
- werken aan de juiste werk privé balans

Resultaten
Medewerkers krijgen een positieve boost en worden bewust hoe mentaal fit ze zijn. Daarnaast krijgen ze meer inzicht in hun manier van denken, leren ze beter omgaan met stress, werken ze beter samen, krijgen ze meer begrip voor collega's en staan ze positiever in hun werk. In overleg wordt bepaald waar de nadruk ligt.

Welke bedrijven?
De training 'Mentale fitness op het werk' is vooral geschikt voor bedrijven en instellingen waar veel werkdruk, stress en zorg voor anderen heerst.

Meer informatie
Wil je meer weten over de mogelijkheden? Stuur dan gerust een e-mail of bel naar 06 52 33 68 90. De training wordt incompany gegeven.

Lees hier meer over Mijn privacybeleid.