Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.

Diensten

Minder onrust en stress. Minder negatief denken. Meer positiviteit. Minder ziekteverzuim en eerder herstellen van ziekte. Ik help particulieren en werknemers om dit te bereiken. Mijn kernwoorden zijn: praktisch, doelgericht en niet zweverig. Mijn uitgangspunt: mentale fitheid en het versterken van deze mentale fitheid.

Ik wil inspireren, prikkelen en wakker schudden. Dat doe ik via lezingen, workshops, inspiratiesessies en de methode Mental Fitness 4U. Hieronder vind je een overzicht van mijn dienstenaanbod. Heb je vragen? Neem gerust vrijblijvend contact op via info@louisehildebrand.nl. Wil je horen wat mentale fitheid is en hoe de 3 stappen van de methode Mental Fitness 4U eruit zien? Luister dan naar dit interview voor MKB radio over mentale fitheid (9:39 minuten). De drie stappen worden bij voorkeur over meerdere sessies en over minstens 3 maanden verspreid. Enkele opdrachtgevers zijn: Vluchtelingenwerk Nederland, Prorail en NCOI.

Workshop Mentaal Fit

Elke organisatie profiteert van mentaal fitte mensen. Medewerkers werken betersamen, er is minder ziekteverzuim en de arbeidsproductiviteit ligt hoger vergeleken met een organisatie waar medewerkers niet mentaal fit zijn. Ook de overheidbenadrukt het belang van mentaal gezondemedewerkers:

'Mensen met een goed ontwikkeld mentaal vermogen hebben een kleiner risico op het krijgen van psychische klachten en stoornissen. Een slimme werkgever investeert in de mentale fitheid van zijn medewerkers. Dat is goed voor de medewerkers, maar ook voor de organisatie als geheel.' (Zie het volledige artikel)

Krachtig, inspirerend en effectief!
In een 2- of 3-uur durende workshop makenmedewerkers kennis met mentale fitheid. Waarom is het belangrijk om mentaal fit te zijn? Wat houdt dat precies in: mentaal fit zijn op het werk? En hoe kun je deze kennis concreet toepassen op het werk? Verder wordt er ingegaan op stress en hoeje negatieve gedachten effectief kunt aanpakken. Theorie en praktijk worden in een unieke mix gegoten waarbij de nadruk ligt op het inspireren van medewerkers. Hierbij houd ik rekening met despecifieke branche, de afdeling ofproblemen waar medewerkers mee te maken hebben. In een voorgesprek peil ik de exacte behoefte. Praktisch, doelgericht, interactiefen niet-zweverig zijn mijn kernwoorden. Geen enkele workshop die ik geef is hetzelfde!

Resultaten
Medewerkers krijgen een positieve boost en worden bewust hoe mentaal fit ze zijn. Daarnaast krijgen ze, afhankelijk van de duur van de sessie, meer inzicht in hun manier van denken, leren ze beter omgaan met stress, werken ze beter samen, krijgen ze meer begrip voor collega's en staan ze positiever in hun werk. In overleg wordt bepaald waar de nadruk ligt.

Welke bedrijven?
De workshop is vooral geschikt voor bedrijven en instellingen waar veel werkdruk, stress en zorg voor anderen heerst. Niet alleen is de workshop geschikt als informatieworkshop of bijscholingsworkshop, maar ook als teambuildingsuitje of als samenwerkingsboost.

Verdiepende workshops of trainingstrajecten
Als medewerkers enthousiast zijn geraakt om hun mentale fitheid een flinke boost te geven, dan bestaat de mogelijkheid tot verdiepende workshops of het volgen van de 3-stappenmethode Mental Fitness 4U(individueel of in groepsverband). Ook hier ga ik in gesprek met de organisatie om de precieze behoefte te bepalen.

Meer informatie
Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met me op. De workshops worden incompany gegeven.