Je kunt mij bellen, mailen, linkedinnen, facebooken of twitteren...

Over Mij

Al sinds mijn tienerjaren ben ik gefascineerd door mensen en gedrag. Een bachelor in gezondheidspsychologie en een master in de sociale psychologie gaven me de theoretische kennis om de psyche van de mens beter te leren kennen. Na een aantal jaren als hoofd- en eindredacteur bij een onderwijstijdschrift te hebben gewerkt, besloot ik in 2005 om als zzp'er aan de slag te gaan. 

Aanvankelijk als tekstschrijver en communicatieadviseur en in de jaren erna ook als groepsfitnessinstructeur, nationaal Les Mills Bodybalance-trainer, yogadocent, trainer en coach. Sinds 2015 sta ik geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs en heb ik aan aantal jaren op freelancebasis als hbo-docent psychologie en als docent Sport en Beweging bij NCOI gewerkt.

Onrustig, negatief of gestrest? Pak het heft zelf in handen!
Sinds 2010 houd ik me bezig met het begrip mentale fitheid, geef ik presentaties en coach ik mensen in groepen en 1-op-1. Waarom? Omdat ik geboeid bleef door het fenomeen geluk. Hoe komt het dat het leven voor sommige mensen een worsteling is en blijft? Waarom weet de een precies wat hij wil en blijft de ander continu twijfelen? Waarom is het vinden van geluk zo moeilijk? En mijn belangrijkste vraag: is het altijd nodig dat je bij ongelukkige gevoelens een langdurig hulpverlenings- of coachingstraject in moet? Ik dacht: nee!

Mental Fitness 4U als 'way of life' werd geboren. Eerst als 3-stappenmethode, vervolgens als een traject van 6 sessies. Jouw basisgeluksgevoel of mentale fitheid is te trainen! Met de juiste kennis, de juiste vragen en de juiste mindset kun je binnen 6 sessies jouw leven in positieve zin veranderen. Of je nou preventief een sterke mentale basis wil leggen, of je voelt je in je huidige situatie niet gelukkig... Minder twijfel, minder negatieve gedachten, meer rust en balans en vooral meer positiviteit. Zowel in je werk als privé. Je kunt eraan werken, als je maar weet HOE!

Vitaal Sterk Positief Denken Vitaliteitscoach

Toverpil of mindset?
Ik bied geen toverpilletje. Uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk voor jouw mentale fitheid en dus jouw gevoel van tevredenheid en geluk. Via mijn blogs, Facebook, Twitter, LinkedIn en radio-uitzendingen hoop ik mensen te inspireren om bewust te worden van hun eigen mentale fitheid. Daarnaast wil ik via workshops, groepstrainingen en coachingstrajecten mensen helpen om deze mentale fitheid te versterken. In mijn visie ben je namelijk geen slachtoffer van je omstandigheden. Want als jouw omstandigheden even niet meezitten, dan kun je wel op een andere, meer positieve manier naar je omstandigheden kijken.

Dit betekent natuurlijk niet dat je op elk moment van de dag altijd happy bent. Het betekent wel dat je over het algemeen kunt zeggen dat je tevreden en gelukkig bent met wie je bent, wat je hebt en wat je doet.

Lees in dit artikel meer over mijn achtergrond, mijn zoektocht naar geluk en het ontstaan van Mental Fitness 4U. 

Na de komst van mijn dochtertje had ik behoefte aan een betere balans tussen werk en privé en heb ik 3 jaar als psycholoog gewerkt bij een grote arbodienstverlener. Daar heb ik enorm veel geleerd over de arbowereld en hoe mensen, door op de verkeerde werkplek te zitten, mentaal ziek worden. Ook heb ik daar gezien hoe leidinggevenden onvoldoende aansluiting vinden bij de zieke werknemer en kansen hebben gemist om te voorkomen dat personeel ziek wordt. Al deze ervaring neem ik mee in mijn nieuwe business Mental Health Empowerment.