Je kunt mij bellen, mailen, linkedinnen, facebooken of twitteren...

Radio

Sinds september 2014 presenteer ik bij Omroep Centraal eeninformatief radioprogramma: Mentaal Fit & Gezond. In dit radioprogramma wil ik op een lifestyle-achtige manier mensen inspireren om bewuster te worden van hun eigen mentale fitheid en gezondheid.

Radioprogramma Mentaal Fit en Gezond door Louise Hildebrand

Elke uitzending staat in het teken van een bepaald onderwerp zoals: Wat is mental fitheid?, werkstress, overspannenheid en burn-out, afvallen, alcoholverslaving, liefdesverdriet, de vitale 65-plusser, eenzaamheid, negatief denken, gelukkig zijn, succesvol zijn etc. Informatie, vragen van luisteraars, praktijkervaringen en tips worden afgewisseld met hedendaagse muziek. Geregeld komen er gasten in de studio. Dit zijn 'gewone' mensen met een bijzonder verhaal om luisteraars te inspireren om optimistisch in het leven te staan.

Mentaal Fit & Gezond is elke zondag en maandag van 20.00 uur tot 21.00 uur te ontvangen op FM 91,1 Mhz in de ether en op 94.4 Mhz via de kabel in Gemert-Bakel. Je kunt ook via internet luisteren. Surf dan naar: www.omroepcentraal.nl en klik op de knop Live radio. Wil je via je mobiel de uitzending live beluisteren? Download dan de app TuneIn radio en selecteer Omroep Centraal.

Na elke uitzending plaats ik de uitzending op mijn website. Elke twee weken wordt er een nieuwe radio-uitzending opgenomen.
Hormonen, dikker worden, keuzes maken over testen, betrouwbare informatie vinden en natuurlijk de bevalling. Als zwangere dame krijg je veel voor je kiezen. In deze aflevering praten 3 hoogzwangere dames van verschillende generaties over zwanger zijn.

De dood hoort bij het leven. Toch is het een onderwerp waar we liever niet over praten. Helemaal als er een dierbare sterft. Wat komt er in zo'n situatie allemaal op je af? Wat is normale rouw en wat niet? Hoe kun je het beste reageren wanneer iemand uit je omgeving een dierbare verliest? En verwachten wij als Nederlanders dat verdriet snel over is?

20| 06| 17
Weten wat je waard bent. Vertrouwen hebben dat je voldoende capaciteiten hebt om doelen te behalen. Tevreden zijn met je uiterlijk. Wat is zelfvertrouwen eigenlijk? En hoe zorg je ervoor dat je elke dag vol zelfvertrouwen je leven leidt?

24| 05| 17
Aan stress hangt een negatief label. Stress zou schadelijk zijn voor de gezondheid en kan leiden tot overspannenheid en burn-out. Toch is stress niet altijd verkeerd en kan het zeer functioneel zijn. Wat is stress eigenlijk? Wat zijn de symptomen? Wanneer is stress goed? En wanneer wordt het tijd om jouw stressgehalte te verminderen?

De 55-jarige Coen van Schijndel uit Gemert begeleidt al meer dan 20 jaar duursporters zoals wielrenners, hardlopers, triatleten en motorcrossers. Ook beginnende sporters kunnen bij Coen terecht om in vorm te komen. En met succes. Coen heeft op dit moment een wachtlijst. En dat puur op basis van mond-op-mond reclame en zonder social media. In deze aflevering van Mentaal Fit en Gezond praat ik met Coen over personal training, afvallen en topsport.

26| 04| 17
Burn-out of burn-outverschijnselen. 1 op de 7 werknemers zou er last van hebben. Concreet zou dit neerkomen op maar liefst 1 miljoen Nederlanders. Maar wat is een burn-out nou eigenlijk precies? Hoe herken je een burn-out? Is burn-out altijd werkgerelateerd? En als je opgebrand bent, hoe kun je ervoor zorgen dat je goed herstelt?

Coaching met behulp van een hond is een bijzondere manier van coaching. De hond speelt hierbij de rol van een spiegel en ondersteunt bij de aanpak van problemen. Maar hoe verloopt deze manier van coaching nou precies? De 54-jarige Anja Gijsbers, gespecialiseerd in deze vorm van coaching, legt het in deze uitzending van Mentaal Fit en Gezond uit.

Vreemdgaan. Geen zin meer hebben in seks. Onenigheid over het huishouden. Ruziemaken om kleine dingen. Er zijn genoeg redenen om problemen te ervaren binnen een relatie. In deze aflevering praat ik samen met Arno Maas over relatieproblemen. Daarnaast geven we tips om jouw relatie goed te houden.

Van 127 kilo naar 82 kilo. Van een psychose op 21-jarige leeftijd en een opname op een gesloten afdeling naar papa worden en een mooie toekomst creëren. Sport en bewegen hebben het leven van de 46-jarige Pascal Hüve uit Doetinchem radicaal veranderd. Volgens Pascal kan iedereen op eigen niveau sporten. En dat wil hij graag met de wereld delen.

We hebben er allemaal weleens mee te maken. Honderden gedachten spoken door je hoofd. Je weet niet wat je moet doen. Ontspannen lukt niet. Je voelt je opgefokt. Opgejaagd en vooral erg onrustig. Zowel in je lichaam als in je hoofd.

Waar komt die onrust vandaan? En nog veel belangrijker: wat kun je doen om deze onrust te bestrijden?